Υλικά για 4-6 άτομα

4 ολόκληρα καλαμπόκια (χρησιμοποιώ φρέσκα, όταν είναι στην εποχή τους, εναλλακτικά μπορούμε να βάλουμε και κατεψυγμένο καλαμπόκι), καθαρισμένα από τα εξωτερικά φύλλα
1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε μικρά καρέ
1 μεγάλο κοτσάνι σέλερι, κομμένο σε φέτες (μόνο το κοτσάνι, όχι τα φύλλα)
10-12 μύρτιλα, κομμένα στη μέση
5 φέτες μπέικον καλής ποιότητας
270 γρ. φύλλα σαλάτας διάφορα
1 αβοκάντο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 ½ κ.σ. σουσάμι καβουρδισμένο

Για το ντρέσινγκ

100 ml ελαιόλαδο
60 ml χυμός λάιμ
2 κ.γ. μέλι
λίγο πιπέρι καγιέν
αλάτι

Εκτέλεση

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα κατά τα ¾ με νερό. Τοποθετούμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και φέρνουμε σε βράση. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και τα καλαμπόκια. Βράζουμε για 4 λεπτά και στραγγίζουμε.

Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ βάζοντας όλα τα υλικά στο μούλτι ή το μπλέντερ (εναλλακτικά χτυπάμε στο χέρι με σύρμα).

Ετοιμάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας σε μεγάλο μπολ. Βάζουμε όρθιο το καλαμπόκι σε ξύλο κοπής και κόβουμε κάθετα με μαχαίρι περιμετρικά ώστε να πάρουμε όλο τον καρπό. Προσθέτουμε στο μπολ τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας.

Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε το μπέικον και το ψήνουμε για περίπου 5-8 λεπτά γυρνώντας το συνεχώς, ώστε να γίνει τραγανό χωρίς να κολλήσει. Το κόβουμε σε κομμάτια.

Προσθέτουμε το ντρέσινγκ στη σαλάτα και ανακατεύουμε απαλά. Ρίχνουμε μέσα το μπέικον και το σουσάμι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε