Τα σπαγγέτι με θαλασσινά γίνονται ακόμα πιο νόστιμα στο φούρνο και σε μιάμιση περίπου ώρα έχετε έτοιμο το φαγητό για σερβίρισμα.

Υλικά

6 καλαμαράκια μέτρια καθαρισμένα
1 μικρό χταπόδι
5 σουπιές μέτριες
1 πακέτο μακαρόνια
5 μεγάλες ντομάτες κομμένε στον τρίφτη
2 ξερά κρεμμύδια σε ροδέλες
2 φύλλα δάφνης
½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
μισό ποτήρι κόκκινο κρασί
αλάτι
πιπέρι
κανέλα (ξύλο ή σκόνη ότι προτιμάτε)

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά και καθαρίζουμε τα θαλασσινά μας και τα κόβουμε σε κομμάτια ίδιου μεγέθους.
Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από τα ζυμαρικά, τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο ταψί προσθέτοντας τρία ποτήρια χλιαρό νερό. Τα αφήνουμε να ψηθούν περίπου για μία ώρα. Αν τα έχετε κόψει τα θαλασσινά σε λεπτές ροδέλες, ίσως χρειαστούν λιγότερη ώρα ψήσιμο.
Με μια πιρούνα θα δοκιμάσετε αν όταν τρυπιούνται είναι μαλακά προκειμένου να ρίξετε τα μακαρόνια μαζί με άλλα τρία ποτήρια νερό. Θα χρειαστούν περίπου 20 λεπτά ακόμα. Αν δεν έχει πολλά υγρά μπορείτε να προσθέσετε. 

Extra tips

Στα θαλασσινά μπορείτε να προσθέσετε γαρίδες. Δεν θα τις βάλετε από την αρχή, αλλά στο τελευταίο 10λεπτα πριν σβήσετε το φαγητό από το φούρνο.

Για να γίνει πιο πικάντικο το φαγητό μπορείτε να αφαιρέσετε μια φρέσκια ντομάτα και να συμπληρώσετε με δύο κουταλιές κόκκινης σάλτσας με ψητή πιπεριά (θα βρείτε έτοιμη στο εμπόριο).