Υλικά

150 γρ. φακές καφέ ή μαύρες
60 ml ε.π. ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 καρότο, κομμένο σε κυβάκια
300 γρ. μανιτάρια λευκά, ψιλοκομμένα
100 ml κόκκινο κρασί
1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
400 γρ. ντοματάκια κονκασέ
1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
2-3 κόκκους μπαχάρι
1 δαφνόφυλλο
500 γρ. σπαγγέτι, βρασμένο
λίγο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
αλάτι, μαύρο πιπέρι

Διαδικασία
Βήμα 1

Βράζουμε τις φακές σε άφθονο νερό να μαλακώσουν και κατόπιν τις στραγγίζουμε. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε με το μισό ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο για 3΄ σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τις φακές και τα μανιτάρια και συνεχίζουμε για 3΄-4΄ ακόμη ή μέχρι να μαραθούν τα μανιτάρια.
Βήμα 2

Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ, τα ντοματάκια, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το θυμάρι, το μπαχάρι, το δαφνόφυλλο, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 20΄-25΄ και αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά. Σερβίρουμε το ζεστό σπαγγέτι με τη σάλτσα και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.