Yλικά συνταγής για λουκανικόπιτα

500 γρ φύλλο κρούστας(12-14 φύλλα)
9 λουκάνικα
100 γρ μουστάρδα
100 γρ σόδα
100 γρ γάλα
130 γρ ηλιέλαιο
1 μέτριο αυγό
80 γρ αλεύρι γ.ο.χ
1 κτγ αλάτι

Eκτέλεση συνταγής για λουκανικόπιτα

Σε ένα μπολ ρίχνουμε την σόδα , το γάλα, το ηλιέλαιο , το αυγό , το αλάτι , το αλεύρι γ.ο.χ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
Ανοίγουμε μια συσκευασία φύλλο κρούστας και παίρνουμε το πρώτο φύλλο πασπαλίζοντάς το με το μείγμα.
Κάνουμε την ίδια διαδικασία με ακόμη 4 φύλλα (συνολικά θέλουμε 5 φύλλα).
Αφού βάλουμε και το 5ο φύλλο δεν το πασπαλίζουμε το τελευταίο και προσθέτουμε την άκρη των φύλλων 3 λουκάνικά.
Κόβουμε τα φύλλα εκεί που τελειώνει το κάθε λουκάνικο και αλείφουμε με μουστάρδα στην περιοχή κοντά στο λουκάνικο.
Ρολάρουμε και τυλίγουμε τις λουκανικόπιτες.
Τις βάζουμε σ ένα ταψί με λαδόκολλα με την ένωση να ναι από την κάτω πλευρά.
Χαράζουμε τις λουκανικόπιτες και τις αλείφουμε με το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 40-45 λεπτά στους 190 c.