Υλικά

1 αυγό
αλάτι, πιπέρι
1 κ.γ. ξύδι
2 κ.γ. μουστάρδα
1 φλιτζάνι φυτικό λάδι

Εκτέλεση

Σε ένα κάθετο σκεύος βάζουμε το ένα αβγό, αλάτι, πιπέρι, το ξύδι μας και τη μουστάρδα, τοποθετούμε το ραβδομπλέντερ και έπειτα ρίχνουμε το λάδι.

Το μυστικό για να πετύχει η μαγιονέζα και να μη μας «κόψει» είναι να χτυπάμε με σταθερή ταχύτητα ακουμπώντας με το ραβδομπλέντερ τη βάση του σκεύους στην αρχή και σηκώνοντάς το σταθερά προς τα πάνω όταν τα υλικά γίνουν ένα.

Οταν σιγά -σιγά το μείγμα μας παίρνει τη μορφή της μαγιονέζας σηκώνουμε με αργές κινήσεις το ραβδομπλέντερ και εξακολουθούμε να χτυπάμε κρατώντας σταθερό το σκεύος.

Το μείγμα σταδιακά θα αρχίσει να γίνεται μαγιονέζα και όταν πια όλο το λάδι έχει ομογενοποιηθεί με τα υπόλοιπα υλικά και έχουμε ένα κρεμώδες αποτέλεσμα, η μαγιονέζα μας είναι έτοιμη.