Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι με λίγο λάδι, 1 κομμένο κρεμμύδι, 2 λιωμένες σκελίδες σκόρδο και λίγο τζίντζερ σε σκόνη, μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά.

Προσθέτουμε 1 κουτ. σούπας αλεύρι γ.ο.χ., 1½ κουτ. σούπας απαλό κάρυ σε σκόνη, 1 κουτ. γλυκού κουρκουμά και μαγειρεύουμε για 2΄-3΄, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην αρπάξουν.

Ρίχνουμε το μείγμα μέσα σε 350 ml ζωμό λαχανικών, προσθέτουμε 1 κουτ. γλυκού  καστανή ζάχαρη, 2 μικρές ντομάτες λεπτοκομμένες και σιγοβράζουμε για 15΄.

Τα πολτοποιούμε με μίξερ χειρός και απλώνουμε τη σάλτσα κάρυ πάνω από τις τηγανητές πατάτες.

Ρίχνουμε από πάνω κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια, μικρά κομματάκια ντομάτας και λίγο λεπτοκομμένο κόλιανδρο.