Υλικά

1 κιλό φρέσκα ψαράκια μικρά (γαύρο, μαρίδα, σαρδέλα κ.λπ.), καθρισμένα
αλεύρι για πασπάλισμα
αλάτι, πιπέρι (προαιρετικά)
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
λεμόνι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Πλένετε τα ψάρια και τα αφήνετε να στραγγίξουν καλά. Τους ρίχνετε αλάτι και, αν θέλετε, πιπέρι.
Περνάτε τα ψάρια απ' το αλεύρι, τα τινάζετε να φύγει το περισσευούμενο και τα τηγανίζετε κι από τις δυο πλευρές σε καυτό λάδι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Τα βγάζετε από το τηγάνι όσο γίνεται χωρίς λάδι (αν θέλετε, περάστε τα από απορροφητικό χαρτί) και τα σερβίρετε, αφού βάλετε λεμόνι.