Υλικά (συνταγή για 4 άτομα)

μια συσκευασία Χυλοπίτες 
250 γρ. απάκι  
230 γρ. γραβιέρα 
4 αυγά (διαλέγουμε 3 κρόκους και ένα ολόκληρο αυγό)
λίγο αγνό παρθένο ελαιόλαδο 
αλάτι

Εκτέλεση

Κόβουμε το απάκι σε κυβάκια και το τσιγαρίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο.

Βράζουμε τις χυλοπίτες και όταν κοχλάζει το νερό τότε ρίχνουμε το αλάτι (για al dente αποτέλεσμα 1’30’’-2’ λιγότερο από όσο χρόνο λέει η συσκευασία). Κρατάμε πάντα ένα φλυτζάνι από το νερό που έχουμε βράσει τις Χυλοπίτες για το ανακάτεμα.

Χτυπάμε τους τρεις κρόκους και το ένα ολόκληρο αυγό και προσθέτουμε το τυρί τριμμένο μαζί με τριμμένο πιπέρι.
Σουρώνουμε τις χυλοπίτες από το νερό, ρίχνουμε το απάκι και ανακατεύουμε, προσθέτουμε στη συνέχεια τα αυγά με το τυρί, ανακατεύουμε συνεχώς και λίγο-λίγο ρίχνουμε και το νερό που έχουμε κρατήσει.
Σερβίρουμε ρίχνοντας ακόμα λίγο τριμμένο τυρί και πιπέρι.