25 λεπτά+ Αναμονή| Εύκολο| Για 8-10 άτομα

Υλικά
3 ροδάκινα ώριμα, σε κομματάκια
100 γρ. ζάχαρη
200 ml γάλα καρύδας
200 ml νερό καρύδας
1 κουτ. γλυκού υγρή βανίλια
πιπέρι καγιέν + λίγο επιπλέον
φορμάκια για γρανίτες

Διαδικασία
Σε μια μικρή κατσαρόλα με 100 ml νερό ρίχνουμε τη ζάχαρη και τα ροδάκινα. Μόλις έρθουν σε βρασμό, βράζουμε για 4΄-5΄ ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν. Τα αφήνουμε εκτός φωτιάς να κρυώσουν. Με μια τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τα μισά ροδάκινα από την κατσαρόλα σε ένα πιάτο και τα αφήνουμε στην άκρη.
Τα υπόλοιπα τα ρίχνουμε στο μπλέντερ μαζί με το σιρόπι τους και τα χτυπάμε με το γάλα καρύδας, το νερό καρύδας, τη βανίλια και το πιπέρι καγιέν, μέχρι να γίνουν ένας λείος πουρές.
Γεμίζουμε με τον πολτό που ετοιμάσαμε φορμάκια για γρανίτες κατά τα 3/4, ρίχνουμε σε κάθε φορμάκι από λίγα κομματάκια ροδάκινου που κρατήσαμε. Κλείνουμε κάθε γρανίτα με το ξυλάκι της. Καταψύχουμε για 5-6 ώρες.
Σερβίρουμε με λίγο επιπλέον πιπέρι καγιέν.