Υλικά

650γρ. κιμά μοσχαρίσιο
Ψίχα από 3 φέτες ψωμιού μέτριες
½ φλιτζάνι γάλα
1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο, ή τριμμένο στον τρίφτη
2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουτ. γλυκού ρίγανη
1 κουτ. γλυκού δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο, ή ½ κουτ. γλυκού δυόσμο ξερό (προαιρετικό)
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία
Βήμα 1

Μουσκεύετε την ψίχα του ψωμιού στο γάλα, μέχρι να φουσκώσει και μετά την στύβετε καλά με τα χέρια.
Βήμα 2

Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύετε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτετε το ψωμί και ζυμώνετε το μίγμα πολύ καλά μέχρι να ενοποιηθούν όλα τα υλικά. Αφήνετε το μίγμα για 15 λεπτά, να σταθεί.
Βήμα 3

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς C. Σχηματίζετε στρογγυλά μπιφτέκια με πρέσα για μπιφτέκια, τα αραδιάζετε σε λαδωμένο ταψάκι φούρνου και τα ψήνετε για 15 – 20 λεπτά, γυρίζοντάς τα ενδιάμεσα, ώστε να ροδοκοκκινίσουν και από τις δύο πλευρές.
Βήμα 4

Εναλλακτικά, μπορείτε να τα ψήσετε σε αντικολλητικό τηγάνι ή γκριλιέρα, φροντίζοντας να τα γυρνάτε και από τις δύο πλευρές.