Υλικά
1,5 lt. γάλα
6 κ.σ. άνθος αραβοσίτου
2 βανίλιες
Μια κούπα ζάχαρη
1 πακετάκι φρυγανιές
Κανέλα
Μέλι

Για το σιρόπι
1,5 ποτήρι νερό και 1 ποτήρι ζάχαρη

Προετοιμασία & εκτέλεση

Βάζουμε το γάλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το άνθος αραβοσίτου με τις βανίλιες και τη ζάχαρη, ανακατεύοντας καλά ώστε να ενωθούν τα υλικά και να γίνει απαλή η κρέμα μας. Μόλις σφίξει την κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αν δούμε πως δεν πήζει εύκολα, διαλύουμε ένα ακόμη κουταλάκι άνθος αραβοσίτου μέσα σε παγωμένο γάλα και το προσθέτουμε σιγά-σιγά στην κρέμα. Φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη και μετά στρώνουμε ένα πυρέξ με τις φρυγανιές. Τις βρέχουμε με το σιρόπι, ενώ είναι ζεστό ακόμη, προσθέτουμε μπόλικη κανελίτσα και από πάνω στρώνουμε την κρέμα και ξαναρίχνουμε κανέλα. Σερβίρουμε με μέλι και ψιλοκομμένο καρύδι, αν θέλουμε.