Για το κέικ

200 γρ. βούτυρο μαλακό
300 γρ. ζάχαρη
3 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
10 γρ. εσάνς βανίλιας
340 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + 30 γρ.
6 γρ. baking powder
3 γρ. μαγειρική σόδα
1 πρέζα αλάτι
300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
100 γρ. βύσσινα κομπόστα + 200 γρ.

Για την επικάλυψη και το γαρνίρισμα

100 γρ. γιαούρτι
100 γρ. τυρί κρέμα (σε θερμοκρασία δωματίου)
50 γρ. άχνη ζάχαρη
100 γρ. καβουρδισμένο αμύγδαλο φιλέ
Προθερμαίνουμε το φούρνο σε 160 – 170 βαθμούς στον αέρα.
Αφήνουμε στο ψυγείο για 10 – 12 λεπτά έως ότου η κρέμα γίνει λίγο πιο πηχτή.
Σε ένα κάδο του μίξερ (ή με μίξερ χειρός σε ένα μπολ) προσθέτουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε για 5 λεπτά εώς ότου έχουμε ένα αφράτο μείγμα.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα κάθε φορά και μόλις αυτό ενσωματωθεί προχωράμε στο επόμενο και στη συνέχεια βάζουμε την εσάνς βανίλιας.
Παράλληλα σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και αναμειγνύουμε μαζί με τη baking powder, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
Σε ένα μούλτι προσθέτουμε το γιαούρτι και τα 100 γρ. από το βύσσινο κομπόστα και χτυπάμε έως ότου ενσωματωθούν και το γιαούρτι αλλάξει χρώμα.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ στο χαμηλό και προσθέτουμε εναλλάξ μέρος από το αλεύρι και μέρος από το μείγμα του γιαουρτιού, έως ότου όλα τα υλικά ομογενοποιηθούν.
Προσοχή, αυτή η διαδικασία θέλουμε να διαρκέσει το συντομότερο δυνατόν έτσι ώστε το αλεύρι να μη χτυπηθεί πολύ στον μίξερ.
Σε ένα μεσαίο μπολ προσθέτουμε περίπου 1/4 κούπας αλεύρι και στη συνέχεια τα 200 γρ. βύσσινο, έτσι ώστε να καλυφθούν με αλεύρι πάρα πολύ καλά.
Με αυτό τον τρόπο τα βύσσινα δεν θα ‘βουλιάξουν’ στο κάτω μέρος της φόρμας.
Με μία πλαστική σπάτουλα ζαχαροπλαστικής ενσωματώνουμε τα βύσσινα στο μείγμα (χωρίς το αλεύρι) και το μεταφέρουμε σε μία σεμιζαρισμένη (αλευροβουτυρωμένη) φόρμα για κέικ.
Ψήνουμε το κέικ για 60 λεπτά, μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει στεγνή από το κέντρο του κέικ.