Υλικά

200 γρ. ρύζι parboiled ή μπασμάτι
16 κεφτεδάκια (έτοιμα -από το σούπερ μάρκετ ή το κρεοπωλείο- ή σπιτικά)
2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
αλάτι, πιπέρι
3-4 κουταλιές της σούπας γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
1 χούφτα δυόσμο, μαϊντανό, άνηθο ή κόλιανδρο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε σε μεγάλο τηγάνι το λάδι και τηγανίζετε τα κεφτεδάκια μέχρι να πάρουν χρώμα απ’ όλες τις πλευρές.
Προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, αλατιπίπερο και το κύμινο και μαγειρεύετε για 4'-5'. Ρίχνετε τα ντοματάκια και αφήνετε να μαγειρευτούν για 7'-8' ακόμη.
Στο μεταξύ ετοιμάζετε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του.
Ανακατεύετε το γυαούρτι με το μυρωδικό της αρεσκείας σας.
Σερβίρετε τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα τους, το ρύζι και το μυρωδάτο γιαούρτι.