Υλικά

2 φιλέτα από κοτόπουλο χωρίς την πέτσα, σε μεγάλες μπουκιές
2 μπανάνες ώριμες, σε ροδέλες
1 κρεμμύδι κομμένο όπως στη χωριάτικη
χυμό και ξύσμα από 1 λάιμ
5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 συσκευασία γάλα καρύδας
1 κουτ. γλυκού φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
1 κουτ. γλυκού κουρκουμά ή κάρι σκόνη
κόλιανδρο φρέσκο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο για το γαρνίρισμα
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία
Βήμα 1

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ροδίζετε σε δυνατή φωτιά το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές, μαζί με το κρεμμύδι.
Βήμα 2

Χαμηλώνετε τη φωτιά, ρίχνετε το γάλα καρύδας, το τζίντζερ, το κάρυ ή τον κουρκουμά, το χυμό και το ξύσμα από το λάιμ, αλάτι και 1 φλιτζάνι του καφέ νερό. Ανακατεύετε και μαγειρεύετε το φαγητό σκεπασμένο, σε χαμηλή φωτιά, για μισή ώρα.
Βήμα 3

Πέντε λεπτά πριν το κατεβάσετε προσθέτετε και τη μπανάνα. Σερβίρετε με τον μαϊντανό ή το κόλιανδρο μαζί με λευκό ρύζι μπασμάτι.