Υλικά

16 κρέπες έτοιμες ή χειροποίητες 
500 ml γάλα φρέσκο
6 κ.τ.σ. κοφτές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.τ.σ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
200 ml κρέμα γάλακτος
250 γρ. μανιτάρια λευκά, κομμένα σε λεπτές φέτες
2 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
3 κούπες κοτόπουλο ψημένο, ψαχνό από μπούτι ή στήθος, ψιλοκομμένο
½ φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος ή και λιγότερο ανάλογα το γούστο μας
½ φλ. τσαγιού παρμεζάνα
150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
Αλάτι

Μέθοδος

Ετοιμάζουμε αρχικά τη μπεσαμέλ βάζοντας σε ένα κατσαρολάκι το γάλα και προσθέτοντας το αλεύρι. Πριν βάλουμε στη φωτιά το κατσαρολάκι, ανακατεύουμε πολύ καλά το αλεύρι με έναν αυγοδάρτη για να σπάσουν οι τυχόν σβόλοι που έχει. Κατόπιν βάζουμε στο αναμμένο μάτι της κουζίνας μας το κατσαρολάκι και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να δούμε ότι η κρέμα πήζει. Μόλις πήξει αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα μια κουταλιά της σούπας βούτυρο καθώς επίσης και λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε τη μπεσαμέλ στην άκρη να κρυώσει λίγο. Την ανακατεύουμε όμως ανά διαστήματα έτσι ώστε να μην κάνει κρούστα από πάνω.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας λάδι και μόλις κάψει προσθέτουμε τα μανιτάρια σοτάροντάς τα πολύ καλά ώστε να βγουν όλα τους τα υγρά. Μόλις μείνουν με το λάδι είναι έτοιμα. Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν λίγο.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ξεψαχνισμένο και ψιλοκομμένο ψητό κοτόπουλο και προσθέτουμε τα σοταρισμένα μανιτάρια, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, την τριμμένη γραβιέρα και την μπεσαμέλ. Ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθεί η γέμιση για τις κρέπες.

Παίρνουμε ένα μεγάλο ταψί ή πιρέξ και το βουτυρώνουμε καλά.

Γεμίζουμε τις κρέπες (δείτε τη συνταγή εδώ), τοποθετώντας στην άκρη της κάθε μιας 2 περίπου κουταλιές της σούπας από τη γέμισης και ρολάροντάς την ώστε να γίνει κύλινδρος σαν χοντρό πούρο. Κάνουμε αυτή τη διαδικασία για όλες τις κρέπες και τοποθετούμε την μια δίπλα στην άλλη στο ταψί. Σε αυτό το στάδιο μπορούμε να τις διατηρήσουμε στην κατάψυξη