Υλικά

  • 400 γρ. νιόκι
  • 150 γρ. σπανάκι ψιλοκομμένο (χωρίς τα κοτσάνια)
  • 100 γρ. ροκφόρ κομμένα σε κομμάτια
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • πράσινη σαλάτα, για το σερβίρισμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Μαγειρεύουμε τα νιόκι σε μία μεγάλη κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό για 3΄-4΄. Τα αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα σε ένα σουρωτήρι και στη συνέχεια χρησιμοποιούμε το ίδιο νερό για να βράσουμε το σπανάκι για 5΄.

Βήμα 2

Στραγγίζουμε καλά σε ένα σουρωτήρι, ρίχνουμε το σπανάκι σε ένα μεγάλο τηγάνι και ανακατεύουμε με το τυρί και την κρέμα γάλακτος

Βήμα 3

Προσθέτουμε τα νιόκι, ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε όλα μας τα υλικά σε ένα μικρό ταψί. Ψήνουμε στο γκριλ σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.

Βήμα 4

Συνοδεύουμε ιδανικά με την πράσινη σαλάτα.