Υλικά για 2 άτομα

100 γρ. ποικιλία πράσινων σαλατικών

80 γρ. κατσικίσιο τυρί

1 κ.σ. μαρμελάδα σύκο

Για τη βινεγκρέτ

60 γρ. μουστάρδα με ολόκληρο σινάπι

100 γρ. ξίδι λευκό μπαλσάμικο

100 γρ. λευκό κρασί ξηρό

6 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένο

400 ml ηλιέλαιο

100 ml ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Για τη βινεγκρέτ ρίχνουμε στο μπλέντερ μουστάρδα, ξίδι, κρασί, σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Συνεχίζουμε να χτυπάμε και προσθέτουμε σιγά-σιγά, σαν κλωστή, το ηλιέλαιο και το ελαιόλαδο.

Σε ταψί τοποθετούμε το κατσικίσιο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, 6-7 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.
Τοποθετούμε σε μπολ τα σαλατικά, ρίχνουμε τη βινεγκρέτ, ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε το τυρί, τη μαρμελάδα σύκο και σερβίρουμε.