Υλικά για 4 άτομα:
5 βολβούς παντζαριού
300 γρ. ρύζι καρολίνα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
½ κ.γ. ρίγανη
100 ml λευκό κρασί
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
6 κ.σ. γιαούρτι
100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
6 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Καθαρίζω τα παντζάρια και τα τρίβω στη χοντρή πλευρά του τρίφτη. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σωτάρω τα παντζάρια. Προσθέτω αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και σκόρδο. Σωτάρω για 3 λεπτά ανακατεύοντας. Προσθέτω τον ζωμό, μισοσκεπάζω την κατσαρόλα και αφήνω να σιγοβράσει για 15 λεπτά. Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνω 3 κ.σ. ελαιόλαδο, προσθέτω το ρύζι και ανακατεύω καλά. Σβήνω με κρασί και μόλις το πιει βάζω τον ζωμό με τα παντζάρια σταδιάκα με μια κουτάλα. Αφού μαγειρευτεί προσθέτω 2 κ.σ. γιαούρτι και το τυρί. Ανακατεύω και κατεβάζω από τη φωτιά. Σερβίρω με γιαούρτι και μαϊντανό.