Σπιτική μαγιονέζα σε 2 λεπτά -Απόλαυση χωρίς συντηρητικά, με 5 μόνο υλικά

Υλικά

1 αυγό, σε θερμοκρασία δωματίου
1 πρέζα αλάτι
1 κ.σ χυμό λεμονιού
1 κ.γ μουστάρδα
220 ml ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ μπολ σπάμε το αυγό προσθέτουμε το αλάτι, τον χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και το ελαιόλαδο.

Βάζουμε το ραβδομπλέντερ να ακουμπάει τον πάτο του μπολ και χωρίς να το κουνάμε χτυπάμε δυνατά για 10 δευτερόλεπτα.

Οταν ο όγκος του αρχίσει να αυξάνεται, χωρίς να σταματήσουμε να χτυπάμε συνεχίζουμε ανεβοκατεβάζοντας το ραυβδομπλέντερ για μισό λεπτό, μέχρι να απορροφηθεί όλο το ελαιόλαδο. Μόλις το μείγμα γίνει ένα σταματάμε με προσοχή για να μην μας κόψει η μαγιονέζα.