Συνταγή : Σφουγγάτο Λέσβου με κολοκυθάκια
Υλικά
4-5 κολοκύθια
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
1-2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
μπόλικος δυόσμος ψιλοκομμένος
4 αυγά
2 1/2 - 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
300 γρ. γραβιέρα, κασέρι (ή και φέτα, αν σας αρέσσει)
αλάτι, πιπέρι, λίγη τριμμένη φρυγανιά
Εκτέλεση
- Τρίβετε τα κολοκύθια στον τρίφτη, τα αλατίζετε λίγο και τα αφήνετε σε σουρωτήρι να βγάλουν τα υγρά τους.
- Σοτάρετε στο λάδι σε κατσαρολάκι τα κρεμμύδια και τα κολοκυθάκια. Αποσύρετε απ’ τη φωτιά και προσθέτε το δυόσμο, τα αυγά, τα 2/3 του τυριού, αλατοπίπερο και το αλεύρι. Ανακατεύετε το μείγμα (που πρέπει να είναι σα χυλός, όχι πολύ σφιχτό).
- Λαδώνετε ένα ορθογώνιο ή στρογγυλό ταψάκι φούρνου, πασπαλίζετε με λίγη φρυγανιά και αδειάζετε το μείγμα μέσα.
- Σκορπίζετε το υπόλοιπο τυρί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 45′-45′, μέχρι να σφίξει και να ροδίσει η επιφάνεια. Αφήνετε να κρυώσει πριν σερβίρετε.