Πασχαλινά κουλουράκια που μοσχοβολάνε πορτοκάλι, ακριβώς όπως τα έκανε κι η γιαγιά κάθε Πάσχα. Γίνονται πανεύκολα, χρειάζονται μόλις λίγα λεπτά από τον χρόνο σου και με μια μπουκιά σε γυρίζουν πίσω στην παιδική σου ηλικία. Φτιάξε τα σήμερα κιόλας!

1 ποτήρι σπορέλαιο
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
1 φακελάκι baking powder
Ξύσμα από δύο πορτοκάλια
1 κιλό αλεύρι περίπου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη με το σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Ρίχνουμε στο μείγμα τον χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα, τη βανίλια και τέλος το αλεύρι και το baking.

Ζυμώνουμε μέχρι να μην κολλάει στα χέρια, αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί η ζύμη και ύστερα πλάθουμε τα κουλουράκια.

Τα αλείφουμε με αυγό και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 λεπτά.