Υλικά για 2 άτομα
500 γρ. φιλέτο ψαριού (σφυρίδα ή πέρκα ή λαβράκι)
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 πράσο ψιλοκομμένο
1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
½ κιλό σπανάκι χοντροκομμένο
½ κιλό σέσκουλα χοντροκομμένα
2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
100ml ελαιόλαδο
Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
1 κρόκο αυγού
1 κ.σ. κορν φλάουερ
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι, το πράσο και το σέλερι για 7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το σπανάκι, τα σέσκουλα και νερό μέχρι να τα καλύψει. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά, προσθέτουμε επάνω το φιλέτο ψαριού και συνεχίζουμε για άλλα 5 λεπτά. Σε μπολ ρίχνουμε τον κρόκο αυγού, το κορν φλάουερ και σιγά σιγά προσθέτουμε ζωμό και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να γίνει το αυγολέμονο. Ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το λεμόνι και τον άνηθο. Σερβίρουμε αμέσως.