Υλικά:

110 γρ.ελαιόλαδο
100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
100 γρ. σιμιγδάλι χονδρό
200 γρ. μέλι
200 γρ. χυμό πορτοκαλιού
300 γρ. νερό
3 κ.σ κάσιους
ξύσμα λεμόνι

Εκτέλεση:

Αρχικά ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το μέλι με το χυμό πορτοκαλιού και το νερό. Ανακατεύουμε λίγο να διαλυθεί. Αφού πάρει βράση, το αφήνουμε 1 λεπτό κι αποσύρουμε.
Ρίχνουμε σε με μία κατσαρόλα το ελαιόλαδο  με τα δύο είδη σιμιγδάλι σε μέτρια φωτιά για να μην καούν.
Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα συνεχώς. Έπειτα από 15-20 λεπτά, ρίχνουμε προσεκτικά το σιρόπι. Λόγω του ότι πετάγεται, μπορούμε από πάνω, με το άλλο χέρι, να κρατάμε το καπάκι της κατσαρόλας.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για άλλα 8 λεπτά και στο τέλος ρίχνουμε τα κάσιους και το ξύσμα, ανακατεύοντας για 5 λεπτά επιπλέον.
Αποσύρουμε τον χαλβά από τη φωτιά και τον μοιράζουμε σε μπολάκια ή σε λαδωμένη φόρμα ή φόρμα σιλικόνης.
Τον αφήνουμε να κρυώσει καλά και ξεφορμάρουμε.

Extra tip:

Μπορείς να προσθέσεις φουντούκια αντί για κάσιους.