Για το ψάρι

2 λαυράκια των 800 γρ. περίπου (καθαρισμένα)
30 γρ. ελαιόλαδο
Φλούδες από 1/2 λεμόνι
Φλούδες από 1/2 λάιμ
2 κλωναράκια δεντρολίβανο
2 κλωναράκια θυμάρι
2 κιλά ψιλό αλάτι

Για την κρούστα αλατιού

150 γρ. αλεύρι
400 γρ. νερό

Για τα χόρτα

1 + 1/2 κιλό άγρια χόρτα
5 γρ. αλάτι
45 γρ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένη)
Χυμό από ένα λεμόνι
Ξύσμα λεμονιού

Για το ζεστό λαδολέμονο

120 γρ. ελαιόλαδο
5 γρ. ξερή ρίγανη
1 φλούδα λεμονιού
Χυμό από ένα λεμόνι
180 γρ. κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
4 γρ. μαϊντανό (ψιλοκομμένο)



Αλείφουμε τα ψάρια με ελαιόλαδο και από τις 2 πλευρές. Γεμίζουμε το άνοιγμα του στομαχιού με τις φλούδες λεμονιού και του λάιμ, το δεντρολίβανο και το θυμάρι.
Για την κρούστα αλατιού , ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και το νερό με μία ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε, δημιουργώντας μία κρούστα σε μορφή βρεγμένης άμμου.
Σε ένα ταψί απλώνουμε 2 στρώσεις από το μείγμα αλατιού, μία στρώση για το κάθε ψάρι (περίπου 2/3 του μείγματος), η οποία να καλύπτει όλη την επιφάνειά του. Τοποθετούμε πάνω τα ψάρια. Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μείγμα αλατιού και πιέζουμε με τα χέρια μας έτσι ώστε να καλυφθούν και να θωρακιστούν εντελώς τα ψάρια σε όλες τις πλευρές.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25 – 30 λεπτά.
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα χόρτα. Τα κόβουμε κατά μήκος, ώστε να τρώγονται ευκολότερα. Τα βράζουμε σε μία κατσαρόλα με πολύ νερό και το 1 κ.γ. αλάτι για περίπου 10 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και στίβουμε τα περιττά υγρά.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, σωτάρουμε για 1 λεπτό το σκόρδο και προσθέτουμε τα χόρτα. Τα σωτάρουμε για ακόμα 2 – 3 λεπτά, στη συνέχεια σβήνουμε με το λεμόνι και αφαιρούμε το τηγάνι από την φωτιά. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.
Για το λαδολέμονο, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία μικρή κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία, τέτοια ώστε όταν το ακουμπάμε με το δαχτυλό μας να νιώθουμε τη θερμότητα. Προσθέσουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε ιδανικά για τουλάχιστον 30 λεπτά. Έτσι, θα απελευθερωθούν περισσότερο τα αρώματα μέσα στο λάδι.