Για τη βάση μπισκότου

250 γρ. μπισκότα τύπου digestive
90 γρ. φρέσκο βούτυρο (λιωμένο)

Για την κρέμα τυριού

500 γρ. τυρί κρέμα
80 γρ. ζάχαρη
1 αυγό (χτυπημένο)
3/4 χυμό λεμονιού από ένα λεμόνι
80 γρ. κρέμα γάλακτος

Για το βύσσινο

850 γρ. βύσσινο σε σιρόπι
60 γρ. μαρμελάδα φράουλα
80 γρ. νερό
15 γρ. κορν φλάουρ

ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ ΜΠΙΣΚΟΤΟΥ

Βάζουμε όλα τα μπισκότα μέσα σε μία καθαρή σακούλα και τα χτυπάμε με έναν πλάστη, ώστε να τριφτούν. Εναλλακτικά τα τρίβουμε με το χέρι ή στο μούλτι.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το μπισκότο μαζί με το λιωμένο βούτυρο και αρχίζουμε να το τρίβουμε με τα χέρια μας, έτσι ώστε να αναμειχτούν καλά.
Το βάζουμε μέσα σε μία ταρτιέρα 28 εκ., το πατάμε καλά για να απλωθεί ομοιόμορφα και το βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά.

2
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
Σε ένα μπολ χτυπάμε με έναν αυγοδάρτη την κρέμα τυριού. Προσθέτουμε μέσα τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Τέλος, προσθέτουμε το αυγό, το χυμό λεμονιού, την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά όλα τα υλικά.
Την απλώνουμε πάνω από τη βάση μπισκότου και ψήνουμε για 12 λεπτά. Την αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.

3
ΓΙΑ ΤΟ ΒΥΣΣΙΝΟ

Σουρώνουμε τα βύσσινα και ρίχνουμε το ζουμί μέσα σε μία κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά. Τα βύσσινα τα κρατάμε στην άκρη.
Προσθέτουμε τη μαρμελάδα και σιγοβράζουμε για 8 – 10 λεπτά ανακατεύοντας περιστασιακά.
Εντωμεταξύ, διαλύουμε το κόρν φλάουρ στο νερό και μετά τα 10 λεπτά βρασίματος, το προσθέτουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας πολύ γρήγορα. Αφήνουμε για ακόμα 2 λεπτά.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα βύσσινα.Αφήνουμε να κρυώσει και απλώνουμε πάνω από την κρέμα ομοιόμορφα.
Είναι καλύτερα να κόψουμε το γλυκό μετά από μερικές ώρες, ώστε να μην διαλυθούν τα κομμάτια.