Υλικά για τα muffins καρύδας χωρίς γλουτένη

4 μεγάλα αυγά 
2 κ.σ. μέλι
50 γρ. λάδι καρύδας (λιωμένο)
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
1/4 κ.γ. αλάτι
30 γρ. αλεύρι καρύδας
1/2 κ.γ. baking powder

Eκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C στον αέρα.
Προετοιμάζουμε μια φόρμα για muffin με 6 αντικολλητικά χαρτάκια.
Ξεχωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους, βάζοντας τα ασπράδια στον κάδο του μίξερ.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ βάζουμε τους κρόκους μαζί με το αλεύρι καρύδας, το baking powder και το αλάτι και ανακατεύουμε. Το μείγμα θα είναι αρκετά σφιχτό.
Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε και το μέλι και χτυπάμε με το σύρμα σε γρήγορη ταχύτητα για 5-6 λεπτά ή μέχρι το μείγμα να ασπρίσει εντελώς και να γίνει σταθερό. 
Παίρνουμε λίγο από το μείγμα με το ασπράδι και το ενσωματώνουμε στο μείγμα των κρόκων με μία μαρίζ, μέχρι να γίνει πιο ρευστό.
Αδειάζουμε το παραπάνω μείγμα πίσω στο μίξερ και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί τελείως.
Γεμίζουμε τις 6 φόρμες σχεδόν μέχρι πάνω και ψήνουμε για 15-18 λεπτά ή μέχρι να βάλουμε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του muffin και να βγει καθαρή. 
Όσο κρυώνουν θα τα δούμε να χάνουν λίγο από τον όγκο που είχαν όσο ψήνονταν, αλλά είναι αναμενόμενο.
Αφού κρυώσουν τελείως, αν θέλουμε τα σερβίρουμε με λίγη λιωμένη μαύρη σοκολάτα και τριμμένη καρύδα.