Ταινίες τέλος για τον Κουέντιν Ταραντίνο. Ο εκκεντρικός σκηνοθέτης με το ιδιαίτερο καλλιτεχνικό αποτύπωμα στον κινηματογράφο άφησε να εννοηθεί πως ενδεχομένως η ταινία «Κάποτε στο Χόλιγουντ» να ήταν και το κύκνειο άσμα του.

Ο 58χρονος σκηνοθέτης, που θα ταξιδέψει τον επόμενο μήνα στη Γαλλική Ριβιέρα για το Φεστιβάλ Καννών, έχει αναφερθεί ξανά στην πρόθεσή του να πάρει σύνταξη από τη σκηνοθεσία. Ωστόσο, στο παρελθόν δήλωνε πως θα το έκανε αφού συμπλήρωνε δέκα ταινίες και μάλιστα άφηνε να εννοηθεί πως ίσως η δέκατη και τυχερή να ήταν μια ακόμη συνέχεια του «Kill Bill».

Ο φόβος του Κουέντιν Ταραντίνο

Μιλώντας στο Podcast, Pure Cinema, ο Κουέντιν Ταραντίνο εξέφρασε την ανησυχία πως, συνεχίζοντας να δουλεύει για τον κινηματογράφο, κινδυνεύει να τελειώσει την καριέρα του με μια κακή ταινία. «Οι περισσότεροι σκηνοθέτες έχουν απαίσιες τελευταίες ταινίες», είπε χαρακτηριστικά ο Κουέντιν Ταραντίνο.

 «Συνήθως, οι χειρότερες ταινίες τους είναι και οι τελευταίες τους. Αυτό συνέβη με τους σκηνοθέτες της χρυσής εποχής του κινηματογράφου που γύρισαν τις τελευταίες τους ταινίες το ’60 και το ’70, κάτι που επαναλήφθηκε και με τους περισσότερους σκηνοθέτες του νεότερου Χόλιγουντ στα τέλη του ’80 και τη δεκαετία του ’90», σημείωσε.

Το παράδειγμα του σκηνοθέτη της ταινίας «Μπόνι και Κλάιντ»

Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης έφερε μάλιστα και ως παράδειγμα τον Άρθουρ Πεν, σκηνοθέτη της κλασικής πλέον ταινίας «Μπόνι και Κλάιντ».

«Δεν είμαι μεγάλος θαυμαστής του σκηνοθέτη αυτού, αλλά το γεγονός πως η τελευταία ταινία του Άρθουρ Πεν είναι το φιλμ ”Οι Πεν και Τέλερ σκοτώνονται” αποτελεί ένα παράδειγμα του πόσο άσχημο μπορεί να είναι (το τέλος) για τους σκηνοθέτες του νεότερου Χόλιγουντ», τόνισε ο Κουέντιν Ταραντίνο.

Η προφητική δήλωση του Κουέντιν Ταραντίνο το 2019

«Ίσως να μην έκανα άλλη ταινία, γιατί μπορεί να είμαι πολύ ικανοποιημένος που ”κρεμάω τα παπούτσια” μου», λέει ο Κουέντιν Ταραντίνο. Ο σκηνοθέτης έχει στο ενεργητικό του δεκάδες υποψηφιότητες Όσκαρ τα τελευταία 30 χρόνια.

Μόνο η ταινία «Κάποτε στο Χόλιγουντ» απέσπασε 10 υποψηφιότητες, κάτι που ίσως και να ώθησε τον σκηνοθέτη ακόμη πιο έντονα στην απόφαση να συνταξιοδοτηθεί. Όπως έλεγε, αστειευόμενος το 2019, θα τα παρατούσε αν εκείνη η ταινία «τύχαινε θετικής ανταπόκρισης».

«Με βλέπω στο μέλλον να γράφω βιβλία και θεατρικά έργα, οπότε θα παραμείνω δημιουργικός», έλεγε σε παλαιότερη συνέντευξή του ο Κουέντιν Ταραντίνο για τη μετά τον κινηματογράφο εποχή στη ζωή του. «Απλώς, νομίζω πως έδωσα όσα είχα να δώσω στο σινεμά», συμπλήρωνε.