Με νέο κύμα αποχωρήσεων σήμερα από τον ΣΥΡΙΖΑ – αυτή τη φορά από την Νεολαία του κόμματος – είναι αντιμέτωπος ο Στέφανος Κασσελάκης.

Στις 12 το μεσημέρι συνεδριάζει το Κεντρικό Συμβούλιο Νεολαίας και οι πληροφορίες προεξοφλούν μαζικές αποχωρήσεις στελεχών της που θα προστεθούν στον μακρύ κατάλογο της «εξόδου» από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, από τότε που ανέλαβε πρόεδρος ο Στέφανος Κασσελάκης.

Η κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ βαθαίνει μέρα με την ημέρα, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης αναζητά συμμαχίες, όπως έδειξε χθες με την επιστολή που έστειλε προς τον Νίκο Κοτζιά με την οποία αποδέχεται τον διάλογο με το ΠΡΑΤΤΩ για την συνεργασία τους.

Η πολιτική «μοναξιά» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ μετά την διάσπαση και την φυγή Ομπρέλας και της ομάδας Αχτσιόγλου-Χαρίτση που συνέπηξαν ανεξάρτητη ΚΟ από 11 βουλευτές, συνοδεύεται από προσπάθεια των υποστηρικτών του να καταδείξουν ότι όσοι έφυγαν ήταν «του συστήματος».

Είναι ενδεικτικό ότι χθες, ο Παύλος Πολάκης αναδημοσίευσε ανάρτηση από τον λογαριασμό με το ψευδώνυμο «Billy Butcher» που έγραψε: «Ποιοι πολεμήθηκαν από το σύστημα τα τελευταία χρόνια; Τσίπρας, Πολακης, Παππάς, Δούρου, Κοντζιας. Που βρίσκονται σήμερα όλοι αυτοί; Τυχαίο θα είναι», αφήνοντας ξεκάθαρες αιχμές για την ομάδα Αχτσιόγλου-Χαρίτση και την Ομπρέλα, μετά τη διάσπαση. Ο «νούμερο δύο» του ΣΥΡΙΖΑ πλέον, βουλευτής Χανίων επιδοκίμασε με το εξής σχόλιο: «Εντελώς τυχαίο…»