Νέα απόφαση για τα υγειονομικά πρωτόκολλα σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων.

Νέα απόφαση σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων και ειδικότερα το τι θα γίνεται όταν κάποιος μαθητής ή εκπαιδευτικός βρεθεί θετικός στον κορονοϊό.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, προβλέπεται δεκαήμερη καραντίνα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς που θα βρεθούν θετικοί στον ιό.

Παράλληλα, αλλάζουν και τα δεδομένα για τα self tests καθώς από σήμερα έως και το Σάββατο όλοι οι υπόχρεοι θα μπορούν να παραλάβουν δωρεάν δύο τεστ από το φαρμακείο.

Υπενθυμίζεται πως μαθητές, εκπαιδευτικοί και προσωπικό σχολείων υποχρεούνται σε ένα και όχι δύο τεστ την εβδομάδα, άρα αυτά που θα προμηθευτούν θα μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν και την επόμενη εβδομάδα.

Σημειώνεται πως τα self tests θα πρέπει να γίνονται κάθε Κυριακή και το αποτέλεσμα να δηλώνεται στη σχετική πλατφόρμα. Όσοι μαθητές είναι αρνητικοί λαμβάνουν μία βεβαίωση, την οποία θα πρέπει να προσκομίσουν στο σχολείο για να μπορέσουν να μπουν στην τάξη τους.

Εάν δεν την έχουν μαζί τους, τότε απαγορεύεται να παρακολουθήσουν το μάθημα.

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει εκτυπωτής στο σπίτι, τότε οι γονείς θα μπορούν να δώσουν στα παιδιά μία χειρόγραφη βεβαίωση. Η ίδια βεβαίωση μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε περίπτωση που έχει προβλήματα η ειδική πλατφόρμα.

Εάν το αποτέλεσμα είναι θετικό, απαιτείται επαναληπτικό τεστ για την επιβεβαίωσή του.