Για την αξιολόγηση των προτάσεων που έχουν υποβληθεί στο Πολεμικό Ναυτικό ως προς την ενίσχυσή του με τέσσερις νέες φρεγάτες ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από την πολιτική και τη στρατιωτική ηγεσία, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στη διάρκεια της σύσκεψης έγινε δεκτή η εισήγηση να εξεταστούν οι περαιτέρω δυνατότητες αξιολόγησης προμήθειας φρεγατών από τις χώρες που παρατίθενται ακολούθως κατ’ αλφαβητική σειρά: Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Ιταλία, Ολλανδία.

Στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό έλαβαν μέρος ο υπουργός Εθνικής Αμύνης, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΘΑ Αντώνιος Οικονόμου, ο γενικός διευθυντής ΓΔΑΕΕ Αριστείδης Αλεξόπουλος, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Θάνος Ντόκος και ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού Γρηγόριος Δημητριάδης.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, επρόκειτο για εσωτερική σύσκεψη, στη διάρκεια της οποίας δεν επρόκειτο να ληφθούν αποφάσεις για το πρόγραμμα των φρεγατών.