Υλικά

5 πίτες για τάκος

10 μπουκετάκια κουνουπίδι

Κόκκινο λάχανο

Καρότο

60 γρ. καλαμπόκι

1 κούπα γάλα φυτικό

5 κ.σ. κορν φλάουρ

1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά

2 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών για τάκος (αλλιώς μείγμα για BBQ)

2 κ.γλ. πάπρικα καυτερή

1 αβοκάντο

200 γρ. τριμμένα corn flakes

Λίγος μαϊντανός

100 ml κρέμα γάλακτος

200 γρ. τυρί τσένταρ

1 κ.σ. βούτυρο

1 κ.γ. κουρκουμάς

Εκτέλεση

Βάζουμε το κουνουπίδι να βράσει για λίγα λεπτά. Όταν το βγάλουμε, παίρνουμε δύο μεγάλα μπολ: στο ένα θα βάλουμε το κορν φλάουρ, το γάλα, την καυτερή πάπρικα και θα τα ανακατέψουμε καλά, και στο άλλο μπολ θα ρίξουμε το τριμμένα κορν φλεικς και τα μπαχαρικά, πάλι θα ανακατέψουμε.

Στη συνέχεια περνάμε τα μπουκετάκια από κουνουπίδι στο υγρό μείγμα και μετά στο στερεό ‒ αυτό θα το κάνουμε δύο φορές και θα τα αφήσουμε στην άκρη για 10’. Μετά θα τα ρίξουμε σε καυτό λάδι, θα τα αφήσουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσάφι χρώμα.

Αρχίζουμε να φτιάχνουμε την τσένταρ σος. Πρώτα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και τον κουρκουμά, έπειτα βάζουμε το τσένταρ, δοκιμάζουμε αν θέλει λίγο αλάτι ή λίγο ακόμα κουρκουμά.

 Μόλις γίνουν όλα βάζουμε τις πίτες μας στο τηγάνι, 1 λεπτό την κάθε πλευρά. Σερβίρουμε πάνω σε αυτές.