Τέλος τα self tests για όσους έχουν εμβολιαστεί; Τι λένε πληροφορίες και πότε αναμένεται να εφαρμοστεί.

Να σταματήσουν τα υποχρεωτικά self tests για όσους έχουν εμβολιαστεί αναμένεται σε περίπου 15 ημέρες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, τα self tests θα σταματήσουν να είναι υποχρεωτικά για όσους έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Το παραπάνω φαίνεται πως συζητείται στην Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Παιδείας.

Ειδικότερα, η απόφαση θα αφορά όσους έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου και με την προϋπόθεση ότι θα έχει περάσει το απαραίτητο χρονικό διάστημα από τη δεύτερη δόση για την απόκτηση ανοσίας, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του μέσου. ια όσους έχουν κάνει το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson θα ισχύει το ίδιο, αντίστοιχα, για τη μία μόνο δόση.

Προχωρούν οι εμβολιασμοί

Προχωρούν οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού, καθώς από σήμερα τα άτομα από 30 έως 34 ετών μπορούν να λάβουν και τα τέσσερα εγκεκριμένα εμβόλια στην Ελλάδα (Pfizer, AstraZeneca, Moderna και Johnson & Johnson).

Παράλληλα, άνοιξε και η πλατφόρμα ραντεβού για τους 18 έως 29 ετών μόνο με το τελευταίο, δηλαδή της J&J.

Σας υπενθυμίζουμε ότι μπορείτε να κλείσετε ραντεβού με τους εξής τέσσερις τρόπους:

Μετάβαση σε κάποιο φαρμακείo το οποίο θα τους βοηθήσει να κλείσουν το ραντεβού.

Μετάβαση σε κάποιο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), όπου και ένα τρίτο πρόσωπο μπορεί να το κάνει με μια υπεύθυνη δήλωση.

Μέσω άυλης συνταγογράφησης και εάν οι πολίτες είναι εγγεγραμμένοι στην υπηρεσία, λαμβάνουν αυτόματα μήνυμα και το μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι να επιβεβαιώσουν το ραντεβού μέσω SMS στον πενταψήφιο κωδικό αποκλειστικής χρήσης 13034.

Μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr.