Μη σε ξεγελάει η θερμοκρασία που μας αναγκάζει να κυκλοφορούμε ακόμα με μπουφανάκια ή ζακέτες. Ο ήλιος τέτοια εποχή στην Ελλάδα ξεκινά να γίνεται πιο επικίνδυνος για την υγεία της επιδερμίδας, επομένως πρέπει να προμηθευτείς τα κατάλληλα προϊόντα που θα βοηθήσουν το δέρμα σου. Εξάλλου, όσο καλύτερος είναι ο καιρός, τόσο περισσότερο χρόνο περνάμε έξω εκθέτοντας την επιδερμίδα, και ειδικά το πρόσωπό μας, στην ηλιακή ακτινοβολία. Αυτή η αυξημένη έκθεση μπορεί να προκαλέσει υπερμελάγχρωση, αυξημένη παραγωγή σμήγματος και αυξημένη ξηρότητα, τα οποία επηρεάζουν αρνητικά την υγεία του δέρματος. Ευτυχώς, υπάρχουν προϊόντα που μπορούμε να ενσωματώσουμε στην καλοκαιρινή ρουτίνα περιποίησής μας για να βοηθήσουμε το δέρμα μας να παραμείνει υγιές και λαμπερό.
Αντηλιακό
Όποιο δερματολόγο κι αν ρωτήσεις θα σου πει ότι πρέπει να φοράς αντηλιακό όλο το χρόνο. Γιατί πρέπει. Απλά τους καλοκαιρινούς μήνες, η ανάγκη για προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία γίνεται πιο επιτακτική. Η εφαρμογή αντηλιακού προστατεύει την επιδερμίδα σου από ηλιακά εγκαύματα που καταστρέφουν τον επιδερμικό φραγμό, αναστέλλουν την πρόωρη γήρανση και την εμφάνιση ρυτίδων από τη UV ακτίνες, ενώ μειώνουν σημαντικά και τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του δέρματος. Προτίμησε ένα προϊόν με τουλάχιστον SPF30 και εφάρμοσέ το στο δέρμα σου τουλάχιστον μισή ώρα πριν βγεις στον ήλιο. Αν βραχείς ή ιδρώσεις πολύ, φρόντισε να το ανανεώσεις.

Αντιοξειδωτικά
Τα αντιοξειδωτικά είναι συστατικά που προστατεύουν το δέρμα από τις επιπτώσεις των ελεύθερων ριζών, οι οποίες συχνά προέρχονται από την έκθεση σε ακτίνες UV, τη ρύπανση ή άλλους εξωτερικούς επιθετικούς παράγοντες. Ένα καλό αντιοξειδωτικό σέρουμ μπορεί να βοηθήσει στην επιβράδυνση των ορατών σημαδιών της γήρανσης, να βελτιώσει την εμφάνιση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων και να μειώσει την εμφάνιση καφέ κηλίδων. Τα πιο δημοφιλή αντιοξειδωτικά κυκλοφορούν με τη μορφή βιταμίνης Ψ, νιασιναμίδης, βιταμίνης Α και βιταμίνης Ε.
Απολεπιστικά
Η απολέπιση είναι το μυστικό για λαμπερό δέρμα τους ζεστούς μήνες του χρόνου. Η αντικατάσταση των νεκρών κυττάρων με νεότερα και η σωστή απομάκρυνση των ρύπων και των κατάλοιπων μακιγιάζ από την επιφάνεια της επιδερμίδας είναι η πιο πρακτική λύση για την αποφυγή εξάρσεων. Η πιο ασφαλής επιλογή είναι τα ήπια απολεπιστικά, αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν μπορείς να συνεχίσεις να χρησιμοποιείς ρετινόλη ή οξέα για απολέπιση. Απλά χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή και εξαιρετική εφαρμογή αντηλιακού γιατί ουσιαστικά λεπταίνεις την κεράτινη στιβάδα της επιδερμίδας καθιστώντας την πιο ευαίσθητη στην ηλιακή έκθεση.

Ενυδατική
Εννοείται ότι το καλοκαίρι είναι απαραίτητη η χρήση ενυδατικής κρέμας προσώπου, αφού το δέρμα ξεραίνεται πιο εύκολα λόγω της εφίδρωσης, της ξηρότητας στην ατμόσφαιρα και του θαλασσινού νερού που προκαλεί αφυδάτωση. Ωστόσο, πρέπει να σκεφτείς το ενδεχόμενο να αλλάξεις ενυδατική τους καλοκαιρινούς μήνες, προτιμώντας κάποια με πιο ελαφριά σύνθεση που θα επιτρέπει στο δέρμα να αναπνέει καλύτερα.