Ηθοποιός, μητέρα, πρέσβειρα Καλής Θελήσεως και sex symbol ταυτόχρονα, αν μη τι άλλο η Angelina Jolie φέρνει εις πέρας με επιτυχία πολλούς ρόλους, διατηρώντας την ομορφιά και τη φρεσκάδα της στα 47 της χρόνια. Σίγουρα τα γονίδια παίζουν το ρόλο τους, αλλά δεν κρύβει και η ίδια τα beauty μυστικά της που τη βοηθούν να παραμένει το ίδιο ελκυστική όλα τα χρόνια της καριέρας της.

Δεν φοράει ποτέ make-up
Η δουλειά της το απαιτεί και δεν αντιστέκεται σε αυτό. Όταν, ωστόσο, δεν δουλεύει, δεν χρησιμοποιεί make-up και γενικότερα δεν βάφεται. Σύμφωνα με έρευνες, όσο λιγότερο φοράμε make-up τόσο το καλύτερο στην πρόληψη της ακμής. Συν τοις άλλοις, η συχνή χρήση του μπορεί να αυξήσει την παραγωγή λιπαρότητας.
Μπορεί η skincare routine της να είναι απλή, ωστόσο, δεν την προσπερνά. Χρησιμοποιεί ευλαβικά το αντιηλιακό της, καθαρίζει το πρόσωπό της με ένα ήπιο καθαριστικό, αξιοποιεί τα οξέα φρούτων, τα αντιοξειδωτικά σε καλλυντικά, το γλυκολικό οξύ (το πιο γνωστό από τα οξέα φρούτων που πετυχαίνει κυτταρική ανανέωση) και προτιμά τα πιο φυσικά προϊόντα. Έχει αποδειχτεί, άλλωστε, ότι η αποτελεσματική φροντίδα δε χρειάζεται να είναι πολύπλοκη.   

Δεν το παρακάνει με τις θεραπείες
Για την ακρίβεια, τις κρατά σε ένα χαμηλό επίπεδο και δεν κάνει τίποτα δραστικό. Χρησιμοποιεί laser ανά διαστήματα για αποκατάσταση μικροπροβλημάτων της επιδερμίδας. Οι ειδικοί τονίζουν, άλλωστε, ότι οι υπερβολικές θεραπείες μπορεί να έχουν αντίθετα αποτελέσματα όσο μεγαλώνουμε.

Δεν φοβάται τη γήρανση
Όπως λέει η ίδια, όταν κοιτά τον εαυτό της στον καθρέφτη, βλέπει τη μητέρα της, την οποία έχασε σε ηλικία 56 ετών από καρκίνο του μαστού και των ωοθηκών, κι αυτό την κάνει να νιώθει μια ζεστασιά. Βλέπει τον εαυτό της να μεγαλώνει και γνωρίζει τα ψεγάδια της, αλλά στο πρόσωπό της βλέπει περισσότερο την οικογένειά της κι όχι απλά την εμφάνισή της

Δεν απαρνείται ποτέ το αντιηλιακό
Το αντιηλιακό μπορεί να μειώσει τα σημάδια γήρανσης, τις κηλίδες, να προστατέψει το δέρμα από το έγκαυμα και τα σπασμένα αγγεία. Γι’ αυτό και η διάσημη ηθοποιός το χρησιμοποιεί από πολύ νεαρή ηλικία για να προστατέψει το δέρμα της. Συχνά, μάλιστα, φοράει και καπέλο για προστασία.
Κρατά την ισορροπία στο μακιγιάζ της
Όπως έχει πει η ίδια, θα προτιμήσει να κάνει είτε έντονα μάτια, είτε κόκκινα χείλη, ποτέ και τα δύο μαζί. «Έχω έντονα χαρακτηριστικά κι αν βαφόμουν έντονα θα έμοιαζα με… κλόουν», όπως αναφέρει. Νιώθει άνετα με λίγο concealer για τους μαύρους κύκλους και είναι ικανοποιημένη με το μίνιμουμ.

Επισκέπτεται δερματολόγο
Ξεκίνησε να πηγαίνει στη δερματολόγο από τα 11 και συνεχίζει να πηγαίνει στην ίδια, ώστε να αντιμετωπίζει και να προλαμβάνει προβλήματα.

Οι συμβουλές προς τις κόρες της, ωστόσο, είναι να εξελίξουν πρώτα απ’ όλα το μυαλό τους. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ελκυστικό από μια ανεξάρτητη γυναίκα με τις δικές της απόψεις.
www.clickatlife.gr