Η περιποίησή μας πάντα αλλάζει με την εποχή και τώρα είναι μια καλή περίοδος για επαναξιολόγηση και προσαρμογή. Τι πρέπει να κάνουμε, λοιπόν, σε αυτή την ανοιξιάτικη φάση;

Επιλέξτε ελαφριά
Η περιποίηση του δέρματός σας την άνοιξη θα πρέπει να μιμηθεί και την γκαρνταρόμπα σας, δηλαδή να γίνει πιο ελαφριά. Αποφύγετε τις πολύ παχύρρευστες και πλούσιες κρέμες και make-up, τα βαριά καθαριστικά και προτιμήστε πιο ήπια προϊόντα.

Μην ξεχνάτε την ενυδάτωση
Είναι μύθος αυτό που ακούμε συχνά, ότι δεν είναι απαραίτητη η ενυδάτωση όταν ο καιρός είναι πιο ζεστός. Η ενυδάτωση είναι πάντα απαραίτητη, ακόμη κι αν το δέρμα σας είναι λιπαρό –αρκεί να επιλέξετε τα κατάλληλα προϊόντα. Η ενυδάτωση του δέρματος, μην ξεχνάτε ότι το προστατεύει από βλαβερά χημικά και περιβαλλοντικούς ρύπους που μπορεί να ερεθίσουν και να προκαλέσουν ξηρότητα στην επιδερμίδα σας.

Προτιμήστε προϊόντα 2 σε 1
Τα προϊόντα που έχουν διττό σκοπό είναι ιδανικά για την άνοιξη, καθώς μπορούν να ελαφρύνουν ακόμη περισσότερο το «φορτίο» της περιποίησης, Μπορείτε να δοκιμάσετε, για παράδειγμα, ενυδατική με λίγη κάλυψη μαζί, αναζητώντας BB προϊόντα με δείκτη αντιηλιακής προστασίας. Έτσι θα έχετε ενυδάτωση, κάλυψη και προστασία ταυτόχρονα.  

Δοκιμάστε βιταμίνες
Η βιταμίνη C είναι σημαντική στην αποφυγή της υπερμελάγχρωσης, ενώ ταυτόχρονα είναι αντιοξειδωτική και μπορεί να προστατέψει το δέρμα από τις βλάβες των UV ακτίνων. Δοκιμάστε τη σε μορφή serum και δείτε τα οφέλη για το δέρμα σας.