Τετράωρη στάση εργασίας ανακοίνωσε το Εργατικό Κέντρο Αθήνας για την Παρασκευή 8 Μαρτίου. Η στάση εργασίας θα διαρκέσει από τις 11 π.μ, μέχρι τις 3 μ.μ. 

Σκοπός της στάσης εργασίας είναι η συμμετοχή στη συγκέντρωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας που είναι προγραμματισμένη στις 12.00 στην πλατεία Κλαθμώνος και στην πορεία προς την πλατεία Συντάγματος. 

Στην ανακοίνωση του επίσης το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, τίθεται υπέρ του αγώνα των φοιτητών ενάντια στη δημιουργία μη κρατικών πανεπιστημίων με αφρορμή το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που έχει καλεστεί την ίδια μέρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας για την στάση εργασίας

«Τιμούμε τον πολύπλευρο ρόλο της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία. Η γυναίκα ως σύζυγος, μητέρα και εργαζόμενη, αγωνίζεται καθημερινά ενάντια στα στερεότυπα που παραμένουν ριζωμένα στην κοινωνία ακόμη και σήμερα. Δίνει καθημερινό αγώνα για ίσα δικαιώματα, εργασιακές ευκαιρίες, αμοιβές.

Το ΕΚΑ και το συνδικαλιστικό κίνημα στο σύνολό του είναι και θα είναι στο πλευρό κάθε γυναίκας, που βιώνει εργασιακή επισφάλεια και ανασφάλεια, ανισότητες στις αμοιβές, παραβίαση των δικαιωμάτων της, κακοποίηση και οποιαδήποτε προσβολή της προσωπικότητάς της. Παράλληλα, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας χαιρετίζει το πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στην ψήφιση του νομοσχεδίου ιδιωτικοποίησης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ζητώντας την απόσυρσή του.

Η ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου συνδυάζεται με την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, στις 8 Μαρτίου. Φέτος, ο αγώνας των γυναικών για έναν κόσμο ισότητας και δικαιοσύνης ενώνεται με τους αγώνες για δημόσια και πραγματική δωρεάν τριτοβάθμια εκπαίδευση ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια».