Όπως η Βενετία είναι γνωστή για τις γόνδολες και τα κανάλια της, έτσι και η λίμνη Κόμο είναι -εκτός των άλλων- γνωστή και για τη βίλα που διατηρεί εκεί ο Τζορτζ Κλούνεϊ, την οποία φαίνεται όμως να αποχαιρετά.

Δημοσιεύματα του ξένου Τύπου αναφέρουν πως η απόφαση ελήφθη εν μέσω εικασιών ότι ο αστέρας του Χόλιγουντ ανησυχούσε όλο και περισσότερο για την παρουσία των παπαράτσι στο διάσημο ιταλικό θέρετρο.

Ο Κλούνεϊ αγόρασε τη Villa Oleandra, συνολικής επιφάνειας 3.000 τ.μ. από την οικογένεια Heinz, των κατασκευαστών της γνωστής κέτσαπ, έναντι 11,7 εκατ. ευρώ το 2002. Δύο χρόνια μάλιστα αργότερα αγόρασε και τη γειτονική Villa Margherita για 8 εκατ. ευρώ και συνέδεσε τα ακίνητα με μια γέφυρα.

Τις τελευταίες όμως εβδομάδες, αναφέρθηκε ότι ο Κλούνεϊ είχε καταχωρήσει το σπίτι για πώληση έναντι 100 εκατομμυρίων ευρώ, με μια πηγή κοντά στον ηθοποιό να λέει στο Page Six ότι ο Κλούνεϊ “έχει συνείδηση της προσοχής που λαμβάνει όταν βρίσκεται στην πόλη“

Τώρα, μία κορυφαία κτηματομεσίτρια σε δήλωσή της στο εβδομαδιαίο περιοδικό Oggi, επιβεβαίωσε τις παραπάνω φήμες.

Η Yasemin Baysal, διευθύνουσα σύμβουλος στο κτηματομεσιτικό γραφείο Engel & Völkers, δήλωσε ότι την προσέγγισε ένα γραφείο στο Μιλάνο για να πουλήσει το σπίτι του Κλούνεϊ. “Ένας πελάτης συγκεκριμένα ενδιαφέρεται πολύ: έχουμε ξεκινήσει όλους τους ελέγχους με σκοπό να κάνουμε μια προσφορά”, δήλωσε, σύμφωνα με τον Independent.

Η βίλα με τα 25 δωμάτια και τους υψηλούς προσκεκλημένους

Η βίλα του 18ου αιώνα βρίσκεται στο Λάλιο (Laglio), του οποίου ο Κλούνεϊ έγινε επίτιμος δημότης το 2004.

Διαθέτει 25 δωμάτια, λαχανόκηπο, κινηματογράφο, γυμναστήριο, γήπεδα τένις και μπάσκετ, πισίνα, καθώς και χώρους έκτασης 8.500 τ.μ.

Από τότε που απέκτησε το ακίνητο, ο Κλούνεϊ έχει φιλοξενήσει αρκετές διασημότητες στη Villa Oleandra, όπως τον Δούκα και τη Δούκισσα του Σάσεξ, Χάρι και Μέγκαν, τον Μπαράκ και τη Μισέλ Ομπάμα, την Τζένιφερ Άνιστον και τον Ματ Ντέιμον.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την προώθηση της ταινίας του “The American” το 2010, ο Κλούνεϊ είχε δηλώσει ότι η αγορά του σπιτιού “άλλαξε τη ζωή μου με έναν πολύ ευχάριστο και απροσδόκητο τρόπο“.

Όσο όμως και να απολαμβάνει στιγμές χαλάρωσης και χλιδής, ο Κλούνεϊ φέρεται να ανησυχεί για τους παπαράτσι που συρρέουν στη λίμνη Κόμο, κάτι που τον οδήγησε να κινηθεί νομικά εναντίον του γαλλικού περιοδικού Voici, αφού δημοσίευσε φωτογραφίες των νεογέννητων διδύμων του το 2017.