Μία ακόμη καλλιτεχνική αντιπολεμική δράση, εκτός από την μεγάλη συναυλία ειρήνης που, όπως ανακοινώθηκε πριν λίγες ώρες, θα πραγματοποιηθεί στις 29 Μαρτίου στα Προπύλαια, προετοιμάζεται πυρετωδώς αυτές τις ημέρες. Πρόκειται για έναν τηλεμαραθώνιο, πρωτοβουλία που είχε στηρίξει προ ημερών ο Διονύσης Σαββόπουλος και που θα φιλοξενηθεί τελικά στην μουσική εκπομπή του Νίκου Πορτοκάλογλου στην ΕΡΤ «Μουσικό Κουτί».

Το όλο εγχείρημα ξεκίνησε με την προοπτική να γίνει μια ανοιχτή συναυλία. Τελικά επιλέχθηκε ο τηλεοπτικός χώρος καθώς διαθέτει όλες τις τεχνικές προδιαγραφές και παρέχει τη δυνατότητα να στηθεί πιο γρήγορα και πιο εύκολα ένα μεγάλο μουσικό πρότζεκτ στο οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr,  θα συμμετάσχουν περισσότερα από 40 καλλιτέχνες  μεταξύ αυτών και πολλά μεγάλα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού, αλλά και η Νατάσσα Μποφίλιου που θα λάβει μέρος και στην συναυλία στα Προπύλαια ενώ πριν λίγες ημέρες είχε δώσει το παρών σε μία ακόμη αντίστοιχη εκδήλωση.

Οι καλλιτέχνες θα τραγουδούν σε ντουέτα προκειμένου να χωρέσουν στον τηλεοπτικό χρόνο ενώ ταυτόχρονα το κοινό θα έχει την δυνατότητα να προσφέρει βοήθεια στον σκληρά δοκιμαζόμενο από πόλεμο ουκρανικό λαό, μέσω τραπεζικών λογαριασμών που θα ανοιχτούν ειδικά γι’ αυτό το σκοπό.

Το γύρισμα θα γίνει, εκτός απροόπτου, την ερχόμενη Δευτέρα ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί και ποια θα είναι η ημερομηνία προβολής.

Όσο για τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν νωρίτερα στα social media με αφορμή το γεγονός ότι στην αφίσα της συναυλίας ειρήνης που θα γίνει στα Προπύλαια δεν αναφέρονταν οι λέξεις Ουκρανία ή Ρωσία, οι διοργανωτές απάντησαν προσθέτοντας τη φράση «Να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία – Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες». Στο δε συνοδευτικό κείμενο της αφίσας αναφέρονται τα εξής: «Όταν κερδίζει ο πόλεμος, χάνει η ζωή. Να σταματήσει η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Να σιγήσουν τα όπλα. Tραγουδάμε όλοι μαζί για την ειρήνη».