Να κηρυχθεί ένοχος ο Μένιος Φουρθιώτης για τις «σκηνοθετημένες» επιθέσεις στο σπίτι του τον Απρίλιο του 2021, ζήτησε ο εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Ο εισαγγελικός λειτουργός αποτιμώντας τα στοιχεία που προέκυψαν από την αποδεικτική διαδικασία, στην αγόρευσή του, ζήτησε την ενοχή του Μ. Φουρθιώτη για τα πλημμελήματα της ηθικής αυτουργίας σε παράνομη οπλοκατοχή και της ψευδούς καταγγελίας στις αρχές. Παράλληλα, ο εισαγγελέας ζήτησε να κριθεί αθώος τόσο ο ίδιος, όσο και οι δύο εκ των τριών συγκατηγορουμένων του, για συγκρότηση συμμορίας με σκοπό την τέλεση αξιόποινων πράξεων.
«Ο Μ. Φουρθιώτης, έχοντας απολέσει την αστυνομική φρουρά και για να πετύχει την επαναφορά τους και θέλοντας να εμφανιστεί ως άτομο που δέχεται απειλές και αποτελεί ευπαθή στόχο, προκάλεσε στους δυο εκ των τριών συγκατηγορουμένων του, την απόφαση να πυροβολήσουν στην οικία του τον Απρίλιο του 2021. «Δεν προκύπτει όμως ότι τους προκάλεσε την απόφαση να πυροβολήσουν με καλάσνικοφ», είπε ο εισαγγελέας.

Όπως είπε ο εισαγγελέας, «αν και γνώριζε ότι εκείνος ήταν ο ηθικός αυτουργός της πράξης, κατέθεσε ψευδώς ότι δήθεν άγνωστοι δράστες τον πυροβόλησαν για να τον εκφοβίσουν».

Ζήτησε ενοχή συγκατηγορουμένων του

Παράλληλα, ο εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή των συγκατηγορουμένων του Μ. Φουρθιώτη για την επίθεση με καλάσνικοφ σε βάρος τριών αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ. Συγκεκριμένα, για τον έναν εξ αυτών ζήτησε ενοχή για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και για τον άλλο ενοχή για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή.