Νέος κύκλος αιτήσεων αναμένεται να ανοίξει το αμέσως επόμενο διάστημα για το πρόγραμμα “Τουρισμός για Όλους”, του Υπουργείου Τουρισμού, με στόχο να καλυφθεί πλήρως το κονδύλι των 100 εκατομμυρίων ευρώ που προβλέφθηκε πέρσι και να ενισχυθεί ουσιαστικά ο εσωτερικός τουρισμός. Τα περσινά voucher που δεν αξιοποιήθηκαν μπορούν να χρησιμοποιηθούν φέτος το καλοκαίρι, ενώ αναμένεται νέος κύκλος αιτήσεων με στόχο να προστεθούν δυνητικά 100.000 δικαιούχοι στο πρόγραμμα που προσφέρει γενναία επιδότηση για διακοπές στην Ελλάδα

Πάνω από 46.000 έκαναν διακοπές πέρσι με το πρόγραμμα

Την περασμένη χρονιά και παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες, περισσότεροι από 46.000 δικαιούχοι είχαν την ευκαιρία να οργανώσουν το ταξίδι τους στο εσωτερικό της χώρας. 

Το πρόγραμμα πήρε πρόσφατα παράταση μέχρι το τέλος του 2021, διότι δεδομένων των περιοριστικών μέτρων που ελήφθησαν για την πανδημία το 2020, χιλιάδες δικαιούχοι δεν μπόρεσαν πέρσι να αξιοποιήσουν τα vouchers που είχαν στην κατοχή τους. Φέτος, καθώς ο τουρισμός ανοίγει, εκτιμάται πως το πρόγραμμα θα πάει πολύ καλύτερα. 

Μετά από πρωτοβουλίες της υφυπουργού Τουρισμού, Σοφίας Ζαχαράκη, φέτος το πρόγραμμα εμφανίζεται σημαντικά βελτιωμένο, περισσότερο ευέλικτο κατά την αξιοποίησή του αλλά και σημαντικά διευρυμένο προς όφελος χιλιάδων δικαιούχων.  

Ειδικότερα :

  • δίνεται πλέον η δυνατότητα εξαργύρωσης των vouchers από τους δικαιούχους τους ακόμη και για την περίπτωση διαμονής διάρκειας μικρότερης των 4 διανυκτερεύσεων, όπως αρχικά όριζε πέρσι η πρώτη δημόσια πρόσκληση του προγράμματος.
  • Προστίθενται νέοι πάροχοι, δηλαδή περισσότερα καταλύματα και τουριστικά γραφεία. Ήδη έχει σταλεί σχετικό ενημερωτικό newsletter στα ξενοδοχεία και στα τουριστικά γραφεία

Το υπουργείο Τουρισμού έχει στείλει ήδη ενημέρωση σε όσους δικαιούχους δεν αξιοποίησαν πέρυσι το πρόγραμμα, ενώ αναμένεται σύντομα να ανοίξουν ξανά οι αιτήσεις ώστε να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ.

Χαρακτηριστικά ήταν τα όσα δήλωσε στο OPEN και στην εκπομπή της Φαίης Μαυραγάνη «Τώρα ότι συμβαίνει» η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη προαναγγέλοντας επίσημες ανακοινώσεις την ερχόμενη Δευτέρα:

«Πρέπει να στηρίξουμε τον εσωτερικό τουρισμό. Ανακοινώνουμε τη Δευτέρα ότι διευρύνουμε το Πρόγραμμα Τουρισμός για όλους. Θα έχουμε περισσότερους δικαιούχους σε περισσότερα ξενοδοχειακά καταλύματα»