Και με ισλαμική… βούλα επιτρέπεται επιτέλους (!) η γυναίκα στην Τουρκία να παίρνει με το… έτσι θέλω τα λεφτά του άντρα της. Και μάλιστα είτε είναι Μουσουλμάνα, είτε είναι Χριστιανή! Η «υποχρέωση» είναι ίδια, σύμφωνα με κανονισμό που εξέδωσε η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων στην Τουρκία.

Τι προβλέπει ο κανονισμός

Η φάτουα που εξεδόθη και η οποία –αν μη τι άλλο- επικυρώνει τα… αυτονόητα νόμιμα οικονομικά δικαιώματα της γυναίκας στην Τουρκία ορίζει ότι:

Εάν ο σύζυγος μιας παντρεμένης γυναίκας δεν της δίνει αρκετά χρήματα για τις προσωπικές της ανάγκες, η γυναίκα έχει το δικαίωμα να πάρει χρήματα από το πορτοφόλι του χωρίς να τον ενημερώσει».

Η φάτουα που φέρει μάλιστα τον τίτλο «Τσιγγούνης Άνδρας» και δημοσιεύτηκε στο μηνιαίο περιοδικό της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων, απαντώντας σε ερώτημα του κατά πόσο είναι αμαρτία μια γυναίκα να… βάζει χέρι στα λεφτά του άντρα της, αναφέρει συγκεκριμένα:

«Η θρησκεία του Ισλάμ επιβάλλει επίσης καθήκοντα και υποχρεώσεις στον άντρα. Ένα από αυτά είναι το καθήκον του συζύγου να ανταποκρίνεται και να ικανοποιεί τις βασικές ανάγκες της συζύγου του με λογικό και φυσιολογικό τρόπο.

Είτε μια γυναίκα είναι πλούσια ή φτωχή, Μουσουλμάνα ή μη Μουσουλμάνα δεν αλλάζει το αποτέλεσμα.

Η σύζυγος του Abu Sufyan Hind ήρθε στον εκπρόσωπο του Αλλάχ και ρώτησε: «Ο Αμπού Σουφιάν είναι τσιγκούνης, δεν ξοδεύει αρκετά για μένα ή για τα παιδιά του. Μπορώ να πάρω την περιουσία του χωρίς να το δει;»

Κι ο εκπρόσωπος του Αλλάχ απάντησε, «επιτρέπεται να πάρεις όσα είναι αρκετά για τον εαυτό σου και τα παιδιά σου. Εάν ο σύζυγος αμελεί να καλύπτει τις βασικές προσωπικές ανάγκες της γυναίκας του, η γυναίκα μπορεί να πάρει όσα χρειάζεται».