Το ροδάκινο, ένα φρούτο του καλοκαιριού με γλυκιά γεύση και λίγες θερμίδες, έχει σημαντικούς λόγους να βρίσκεται στη διατροφή μας
Ένα από τα «δώρα» υψηλής διατροφικής αξίας που φέρνει μαζί του το καλοκαίρι αναδεικνύει σε δημοσίευσή της η Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία. Ο λόγος για τα ροδάκινα, το φρούτο που ευδοκιμεί από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο και εξασφαλίζει θρεπτικά οφέλη με μοναδική γεύση.
Η βιταμίνη C καθώς και άλλα αντιοξειδωτικά που αφθονούν στα ροδάκινα ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού έναντι απειλών όπως οι καρδιαγγειακές παθήσεις, το εγκεφαλικό επεισόδιο και ο καρκίνος. Έπειτα, περιέχουν ελάχιστα λιπαρά και καθόλου νάτριο και χοληστερόλη ενώ, στον αντίποδα, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο και διαλυτές και αδιάλυτες φυτικές ίνες. Οι τελευταίες συμβάλλουν στον κορεσμό και την αίσθηση πληρότητας όπως και στην καλή πέψη και συνολική υγεία του εντέρου.