Το περασμένο καλοκαίρι, ο Matthew McConaughey πέρασε από το σελιλόιντ στη συγγραφή και κυκλοφόρησε τα απομνημονεύματά του. Το Greenlights, που προκάλεσε ανάμεικτα συναισθήματα -το ίδιο δεν προκαλεί και η πορεία του στην υποκριτική;- είναι ένα βιβλίο με πολλές εικόνες από το προσωπικό άλμπουμ του ηθοποιού και διηγήσεις ιστοριών που αποτελούν τα δικά του μαθήματα ζωής. 

Μεταξύ αυτών συναντάμε και μία ιστορία σχετικά με το πώς κατάφερε να νικήσει την τριχόπτωση και τη φαλάκρα που εμφάνισε ξαφνικά στα 90s όταν ήταν μόλις 25 και κάτι ετών. Όταν λέμε ότι τη νίκησε κυριολεκτούμε, καθώς σήμερα τα μαλλιά του είναι πιο πυκνά, δυνατά και υγιή από ποτέ άλλοτε. 

Πώς έγινε αυτή η αντιστροφή; Όχι πάντως με μεταμόσχευση μαλλιών, όπως διευκρινίζει. Δίνουμε τον λόγο στον ίδιο και παίρνουμε τα πράγματα από την αρχή. 

Στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και στις αρχές του 2000, ο McConaughey είχε σοβαρό πρόβλημα τριχόπτωσης. Είχε αρχίσει να χάνει μαλλιά στους κροτάφους με μεγάλη ένταση και πολύ γρήγορο ρυθμό. Η φωτογραφία που παρουσιάζεται στις σελίδες των απομνημονευμάτων του μιλάει από μόνη της. 

«Ήταν η εποχή που γύριζα ταινίες όπως το A Time to Kill και το The Wedding Planner», δήλωσε στο LADbible. «Είχα τρελαθεί. Τα κενά στο κεφάλι μου ήταν τόσα πολλά που αποφάσισα κάποια στιγμή ότι δεν πάει άλλο. Τα πήρα με την ψιλή, ξύρισα σχεδόν όλα μου τα μαλλιά για να γλιτώσω», πρόσθεσε.

Το πρόβλημα ωστόσο παρέμενε και λίγο καιρό μετά, αποφάσισε να υιοθετήσει πιο δραστικές λύσεις. Όταν ο McConaughey έπεσε τυχαία πάνω σε έναν γνωστό του διάσημο γιατρό στο Μπέβερλι Χιλς του συνέστησε να απευθυνθεί σε ένα νεαρό χειρουργό, που είχε λάβει τα εύσημα τότε για τη δουλειά του πάνω στην αναγέννηση των αντρικών μαλλιών. 

«Ξεκίνησα λοιπόν να βάζω κάθε μέρα στο κεφάλι μου μία αλοιφή, κάνοντας μασάζ στο τριχωτό μία φορά την ημέρα για 10 λεπτά. Ήταν η καθημερινή μου ιεροτελεστία», εξήγησε. «Έκανα τη θεραπεία μου με συνέπεια και ως εκ θαύματος τα κενά άρχισαν πάλι να γεμίζουν με τρίχες».

Ποια ήταν αυτή η μαγική αλοιφή; Ο ηθοποιός δεν την αποκάλυψε ούτε στο βιβλίο του, ούτε στη συνομιλία που είχε με το LADbible. Αρκέστηκε στο ότι δεν περιείχε propecia, δηλαδή φιναστερίδη, ένα ενεργό συστατικό που δρα κατά της τριχόπτωσης. 

Σήμερα, στα 52 του χρόνια, ο Matthew McConaughey συνεχίζει να χρησιμοποιεί τη συγκεκριμένη αλοιφή. «Τώρα, έχω περισσότερα μαλλιά από ό,τι είχα το 1999. Το απίστευτο της υπόθεσης είναι ότι δεν έχω κάνει μεταμόσχευση όπως κάποιος θα υπέθετε».