Το αν όντως κρύβονται κάπου εξωγήινοι στο Asteroid City της Focus Features από τον σκηνοθέτη Wes Anderson είναι προς συζήτηση. Αυτό που είναι αρκετά ξεκάθαρο, όμως, είναι ότι η ταινία παίζει με όλα τα δυνατά σημεία του Anderson και πρόκειται να δώσει σε όλους τους θαυμαστές του ακριβώς αυτό για το οποίο ήρθαν.

Τοποθετημένο σε μια φανταστική αμερικανική πόλη στα μέσα της δεκαετίας του 1950, το Asteroid City αφηγείται την ιστορία ενός ταλαιπωρημένου χήρου (Jason Schwartzman), ο οποίος είναι απασχολημένος να μεταφέρει τα τέσσερα παιδιά του σε όλη τη χώρα για να δουν τον παππού τους (Tom Hanks), όταν το αυτοκίνητό τους ξαφνικά χαλάει.
Όσο κι αν όλοι ταλαιπωρούνται από το γεγονός ότι πρέπει να σταματήσουν στην Asteroid City μέχρι να φτιαχτεί το αυτοκίνητό τους, το γεγονός ότι διεξάγεται ένας ετήσιος διαγωνισμός αστροπαρατήρησης μικρών παιδιών ενθουσιάζει τον γιο του χήρου, Γούντροου (Jake Ryan), και το τρέιλερ προβάλλει το πώς η οικογένεια θα παρασυρθεί στα δρώμενα της πόλης.

Υπάρχει ο διαγωνισμός αστροπαρατήρησης, σίγουρα. Αλλά υπάρχουν επίσης παράξενοι σεισμοί που κανείς δεν γνωρίζει την πραγματική αιτία τους, φόβοι για το αν οι εξωγήινοι μπορεί να παραμονεύουν ανάμεσα στους ανθρώπους που ζουν στην Asteroid City, και πολλαπλές εμφανίσεις μιας διασημότητας (Scarlett Johansson) – όλα αυτά φαίνεται να κρατούν τους χαρακτήρες της Asteroid City σε μια συνεχή κατάσταση ενθουσιασμού.


Όσο πολυάσχολο και πολυεπίπεδο αν φαίνεται, το Asteroid City μοιάζει επίσης απλά με τον Wes Anderson που κάνει τον Wes Anderson, πράγμα που σημαίνει ότι με όλη την εμμονή του στην αμερικανική κοινωνία του 20ου αιώνα και το στυλ που αγγίζει τα όρια του γλυκανάλατου, είναι μια συγκινητική παραβολή που απευθύνεται ευθέως σε ανθρώπους που αγαπούν λίγο κιτς μαζί με το κύρος τους.
Στο Asteroid City πρωταγωνιστούν επίσης οι Margot Robbie, Hong Chau, Jeffrey Wright, Tilda Swinton, Bryan Cranston, Ed Norton, Adrien Brody, Liev Schreiber, Hope Davis, Stephen Park, Rupert Friend, Maya Hawke, Steve Carell, Matt Dillon, Willem Dafoe, Tony Revolori, Grace Edwards, Aristou Meehan, Sophia Lillis, Ethan Lee, Jeff Goldblum και Rita Wilson. Μιλάμε για παρέλαση αστέρων.
Η ταινία βγαίνει στους κινηματογράφους στις 16 Ιουνίου.
Δείτε το τρέιλερ

https://www.youtube.com/watch?v=FW88VBvQaiI