Την Τρίτη, το Facebook αποκάλυψε τι προκάλεσε τo σχεδόν επτάωρo «μπλακ άουτ». Σε σχετική δημοσίευση, το Facebook ανέφερε ότι το πρόβλημα προκλήθηκε από ένα σύστημα που διαχειρίζεται το βασικό δίκτυό του σε όλο τον κόσμο.

Το Facebook ανακοίνωσε την Τρίτη πως η «σιωπή» που διήρκεσε περισσότερο από έξι ώρες τη Δευτέρα προκλήθηκε από ένα σύστημα που ελέγχει όλο το δίκτυό τους σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ειδικότερα, σε σχετική ανάρτηση, το Facebook είπε πως το εργαλείο ελέγχου του προγράμματος είχε ένα σφάλμα και δεν κατάφερε να σταματήσει την εντολή που προκάλεσε τη διακοπή, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Νωρίτερα σήμερα, οι μηχανικοί της εταιρείας αποκάλυψαν πως το τεράστιο πρόβλημα σε Facebook, Instagram και WhatsApp προκλήθηκε από αλλαγές στη διαμόρφωση βασικών δρομολογητών.

«Η ομάδα μηχανικών μας διαπίστωσε πως οι αλλαγές διαμόρφωσης σε βασικούς δρομολογητές που συντονίζουν την κυκλοφορία δικτύου μεταξύ κέντρων πληροφοριών προκάλεσε προβλήματα που διέκοψε αυτήν την επικοινωνία» αναφερόταν σε σχετική ενημέρωση.

Όπως πρόσθεσαν, αυτή η διακοπή κίνησης είχε ως αποτέλεσμα να κατρακυλήσει το σύστημα επικοινωνίας των κέντρων πληροφοριών, οδηγώντας τους σέρβερ σε διακοπή λειτουργίας.

Έτσι η Facebook διαβεβαίωσε ότι τα συστήματά της είναι «και πάλι σε λειτουργία και εργαζόμαστε για να επιστρέψουμε στις παλιές εργασίες μας».