Το αμερικανικό περιοδικό TIME δημοσίευσε τη λίστα με τα 50 σπουδαιότερα μέρη του κόσμου για το 2022. Σε αυτά περιλαμβάνεται ένα ελληνικό και, όχι, δεν είναι ούτε η Μύκονος ούτε η Σαντορίνη.
Ο κατάλογος με τα 50 σπουδαιότερα μέρη για φέτος καταρτίστηκε από το διεθνές δίκτυο ανταποκριτών και συνεργατών του ΤΙΜΕ και, με γνώμονα τα μέρη, οι περιοχές, οι πόλεις αυτές που περιλαμβάνονται στη λίστα να προσφέρουν νέες και συναρπαστικές εμπειρίες.
Οι 50 προορισμοί που κατάφεραν να μπουν στη λίστα περιλαμβάνουν τόσο κλασικούς μεγάλους προορισμούς όσο και λιγότερο γνωστά σημεία, αλλά το κοινό στοιχείο όλων είναι ότι «ακμάζουν, αναπτύσσονται και αλλάζουν», αναφέρει το TIME, προσθέτοντας για τις περιοχές αυτές ότι «χαράζουν μια πορεία προς την οικονομική ανάκαμψη» και «επενδύουν στη βιωσιμότητα».
Στη λίστα υπάρχει και ελληνική παρουσία, και αυτή δεν είναι άλλη από τη Θεσσαλονίκη.

Στη λίστα του Time Out, που δόθηκε στη δημοσιότητα πριν από λίγες ώρες, υπήρχε επίσης ελληνική παρουσία, η Αθήνα.
Βόρεια Αμερική

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, το TIME συνιστά τα hip κέντρα της Δυτικής Ακτής, το Πόρτλαντ του Όρεγκον και το Σαν Φρανσίσκο, το δροσερό παραλιακό Μαϊάμι της Φλόριντα και την «πόλη της επιστροφής» του Μίσιγκαν, το Ντιτρόιτ. Ο χειμερινός προορισμός για σκι Park City, στη Γιούτα, κέρδισε επισης μια θέση στη λίστα του TIME.

Στον Καναδά, η πρωτεύουσα του Οντάριο, Τορόντο, και η μικρή πόλη του σερφ Τοφίνο, στη Βρετανική Κολομβία, βρίσκονται στη λίστα, ενώ βορειότερα πάλι, το Illuissat, στην ηπειρωτική χώρα της Γροιλανδίας, που ανοίγεται στον κόλπο Disko, το Μεγάλο Φαράγγι του Αρκτικού Κύκλου, περιλαμβάνεται επίσης στη λίστα.

Οι πάντα δημοφιλείς παραθαλάσσιοι προορισμοί της Τζαμάικα και της Ριβιέρα Ναγιαρίτ του Μεξικού βρίσκονται επίσης στη λίστα του 2022.
Νότια Αμερική

Η πόλη Salta, στο ορεινό βορειοδυτικό τμήμα της Αργεντινής, και το χωριό El Chaltén, στο Εθνικό Πάρκο Los Glaciares της χώρας, τράβηξαν φέτος το ενδιαφέρον του TIME.

Η Ράπα Νούι της Χιλής -γνωστότερη ως Νήσος του Πάσχα- και τα νησιά Γκαλαπάγκος του Εκουαδόρ είναι δύο ηφαιστειακά θαύματα που μπήκαν επίσης στη λίστα.

Οι πολυσύχναστες μητροπόλεις της Μπογκοτά, στην Κολομβία, και του Σάο Πάολο, στη Βραζιλία, είναι δύο ακόμη από τις αστικές προτάσεις του TIME.
Ευρώπη

Στη Βρετανία, η βουκολική γοητεία της αγγλικής κομητείας του Ντέβον και η πόλη Portree, στο σκωτσέζικο νησί Skye, παίρνουν φέτος τα εύσημα.

Οι δυτικοευρωπαϊκές πόλεις της Μασσαλίας (Γαλλία), της Κοπεγχάγης (Δανία), του Skellefteå (Σουηδία) και της Βαλένθια (Ισπανία) παίρνουν επίσης φέτος τα εύσημα από το TIME και περιλαμβάνονται στη δημοφιλή λίστα του.

Ακολουθούν η ιταλική περιοχή της Καλαβρίας, η Θεσσαλονίκη, η πορτογαλική περιοχή Αλεντέχο και το αρχιπέλαγος της Μαδέρας.

Το μικρό τσεχικό χιονοδρομικό κέντρο Ντόλνι Μοράβα και η λιθουανική πόλη-φρούριο Κάουνας βρίσκονται στη λίστα, όπως και η Κωνσταντινούπολη.
Ασία-Ειρηνικός

Η ινδική Κεράλα και το Αχμενταμπάντ συγκαταλέγονται στις ασιατικές προτάσεις, όπως και τα ιαπωνικά νησιά Σετούτσι και Κιούσου.

Η πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας Σεούλ αποτελεί κορυφαία επιλογή, όπως και το Μπαλί και το νησί Μπορακάι στις κεντρικές Φιλιππίνες βρίσκονται επίσης στη λίστα.

Ο Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος της Αυστραλίας και η πόλη-λιμάνι του Fremantle, καθώς και το Queenstown της Νέας Ζηλανδίας, ένα κέντρο για extreme sports, βρίσκονται επίσης στη λίστα.

Τέλος, το μονοπάτι Trans-Bhutan Trail του Μπουτάν και οι ιστορικοί δρόμοι του μεταξιού στο Ουζμπεκιστάν είναι μερικά από τα λιγότερο γνωστά μέρη στις φετινές επιλογές του TIME.
Μέση Ανατολή

Το Κατάρ και η πρωτεύουσά του, η Ντόχα, έχουν την προσοχή όλων φέτος, λόγω της φιλοξενίας του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 τον Δεκέμβριο, ενώ ο αναδυόμενος προορισμός λιμανιών περιπέτειας Ras Al Khaimah στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μπήκε επίσης στην λίστα.
Αφρική

Η πρωτεύουσα της Κένυας Ναϊρόμπι και η πρωτεύουσα της Ρουάντα Κιγκάλι είναι οι αστικές επιλογές του TIME από την Αφρική. Το Franschhoek της Νότιας Αφρικής, γνωστό για τα οινοποιεία του, και το Εθνικό Πάρκο Lower Zambezi της Ζάμπια συνιστώνται επίσης.
Το Εθνικό Πάρκο Hwange της Ζιμπάμπουε είναι η τελευταία επιλογή από την Αφρική.
Το μεγάλο υπερπέραν

Για τους πιο ατρόμητους ταξιδιώτες, οι επιλογές του TIME για το 2022 περιλαμβάνουν επίσης την πολική περιοχή της Αρκτικής και τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, ο οποίος μπαίνει στη λίστα με κριτήριο μόνο το γεγονός ότι βρίσκεται σε χαμηλή γήινη τροχιά