Ενέργειες για να περιορίσει την παραπληροφόρηση κατά των εμβολίων ξεκινά το YouTube που θα κατεβάσει όλα τα παραπλανητικά βίντεο που σχετίζονται με τα εμβόλια για τον κορωνοϊό. Η πλατφόρμα θέτε ως βασικό στόχο να αφαιρεθεί όλο το περιεχόμενο που ισχυρίζεται ότι τα εμβόλια, που έχουν λάβει έγκριση από είναι επικίνδυνα.

Σε ανάρτησή του σε ιστολόγιο, το YouTube ανακοίνωσε ότι θα αφαιρέσει τα βίντεο που ισχυρίζονται ότι τα εμβόλια δεν μειώνουν τη μετάδοση ή την συστολή της ασθένειας, ενώ θα αφαιρεθούν και ισχυρισμοί ότι τα εγκεκριμένα εμβόλια προκαλούν αυτισμό, καρκίνο ή υπογονιμότητα ή ότι περιέχουν τσιπ ιχνηλάτησης.

Πέρσι, το YouTube ενσωμάτωσε απαγόρευση ανάρτησης βίντεο που παραπληροφορούσαν σχετικά με τη δράση των εμβολίων ενάντια στον κορωνοϊό, μια ενέργεια που οδήγησε στην απομάκρυνση 130.000 αναρτήσεων έκτοτε. Συνολικά, το YouTube αφαίρεσε 1 εκατομμύριο βίντεο που διέδιδαν ανακρίβειες για τον κορωνοϊό από την έναρξη της πανδημίας.

Η αλλαγή συνίσταται την επέκταση των κανόνων για ισχυρισμούς σχετικά με εγκεκριμένα εμβόλια, όπως αυτά κατά της ιλαράς και της ηπατίτιδας Β καθώς και στα ψεύδη για τα εμβόλια.

Η πλατφόρμα υποστηρίζει ότι η νέα πολιτική αποτελεί «σημαντικό βήμα» στην αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης για τα εμβόλια και την υγεία, ενώ θέλει να έχει περιεχόμενο με υψηλής ποιότητας πληροφόρηση.

YouTube – Εξαίρεση οι προσωπικές μαρτυρίες

Ο επικεφαλής εμπιστοσύνης και ασφάλειας του YouTube ανά τον κόσμο, Ματ Χάλρπιν, δήλωσε πως οι νέες οδηγίες του YouTube δεν θα απαγορεύουν την ανάρτηση μιας προσωπικής μαρτυρίας μετά τον εμβολιασμό, τη συζήτηση για τις πολιτικές εμβολιασμού ή ακόμη και αναφορές σε σημαντικές αστοχίες εμβολιαστικών προγραμμάτων, αρκεί το περιεχόμενο να μην περιλαμβάνει γενικευμένη παραπληροφόρηση ή να προωθεί τον δισταγμό προς τον εμβολιασμό.