Υλικά:

400γρ κολοκυθάκια
3 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη (ή πεκορίνο)
3 κ.σ. καλαμποκάλευρο
3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
μια πρέζα αλάτι
κ.γ. πάπρικα (γλυκιά ή πικάντικη)

Ετοιμασία:

Πλύνετε καλά τα κολοκυθάκια σε άφθονο νερό. Σκουπίστε τα καλά και κόψτε τις δύο άκρες.
Τοποθετήστε τα σε ένα ξύλο κοπής και κόψτε τα στη μέση (κατά μήκος). Ύστερα το κάθε κομμάτι χωρίστε το σε στικς, πάνω κάτω στο ίδιο μέγεθος.
Ρίξτε τα στικς σε ένα μπολ μαζί με το λάδι και το αλάτι και ανακατέψτε καλά. Ύστερα, προσθέστε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε καλά ώστε να καλυφθούν ομοιόμορφα όλα τα στικς.
Τοποθετήστε τα κολοκυθάκια σε ένα ταψί φούρνου και ψήστε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά. Για να γίνουν έξτρα τραγανά, μετά τα 20 λεπτά, αφήστε τα για 3 λεπτά ακόμα στο γκριλ.
Τα κολοκυθάκια σας είναι έτοιμα. Σερβίρετε με λίγο μαϊντανό ή μέντα, αν θέλετε.