Ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα ανακοινώσει την Τρίτη πως θα είναι «υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές» του 2024, διαβεβαίωσε χθες Παρασκευή στενός σύμβουλός του.
«Πολύ προσεγμένη ανακοίνωση»
Ο ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας είχε ήδη προαναγγείλει πως θα κάνει μια «σημαντική ανακοίνωση» από την κατοικία του στο Μαρ-α-Λάγκο της Φλόριντα.
«Ο πρόεδρος Τραμπ θ’ ανακοινώσει την Τρίτη πως θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές. Και θα είναι μια πολύ επαγγελματική, πολύ προσεγμένη ανακοίνωση», δήλωσε ο σύμβουλός του Τζέισον Μίλερ στο «War Room», το podcast του Στιβ Μπάνον, ενός άλλου στενού φίλου του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο 76χρονος Ρεπουμπλικάνος θεωρεί ότι «δεν τίθεται καν» ζήτημα για το αν θα είναι υποψήφιος, ανέφερε ο Μίλερ, εξηγώντας πως του είχε μιλήσει νωρίτερα την ίδια ημέρα.

Αυτή θα είναι η τρίτη υποψηφιότητα του Ντόναλντ Τραμπ για τον Λευκό Οίκο. Παρότι η επιρροή του στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα παραμένει αδιαμφισβήτητη, εμφανίστηκε αποδυναμωμένος στις ενδιάμεσες εκλογές αφού απογοήτευσαν πολλούς από τους εκλεκτούς του.
Ο νέος σταρ της αμερικανικής δεξιάς

Στον αντίποδα, ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις, ο νέος σταρ της αμερικανικής δεξιάς, επανεξελέγη θριαμβευτικά.

Μια νίκη που εδραίωσε τη θέση του ως πιθανού αντιπάλου του Τραμπ στην κούρσα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές του 2024.

Οι Ρεπουμπλικάνοι αναμένεται πως θα εξασφαλίσουν με μεγάλη διαφορά τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων, αλλά η μάχη για τη Γερουσία παραμένει αμφίρροπη καθώς μένουν να καταμετρηθούν εκατοντάδες χιλιάδες ψήφοι στην Αριζόνα και τη Νεβάδα.
Αν κάθε κόμμα κερδίσει από μία πολιτεία, οι επαναληπτικές εκλογές στη Τζόρτζια θα είναι αυτές που θα κρίνουν τη μάχη.
Πηγή: ΑΠΕ