Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να τοποθετήσουν κινεζική σημαία σε αεροσκάφη F-22 και να τα στείλουν «να βομβαρδίσουν τη Ρωσία». Την απίστευτη αυτή πρόταση, σύμφωνα με την Washington Post αλλά και άλλα διεθνή ΜΜΕ, κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος της χώρας, Ντόναλντ Τραμπ, απευθυνόμενος στους δωρητές του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, στη Νέα Ορλεάνη. «Μετά θα πούμε, η Κίνα το έκανε, δεν το κάναμε εμείς… Θα αρχίσουν να τσακώνονται μεταξύ τους και εμείς θα καθόμαστε και θα παρακολουθούμε», είπε ο Τραμπ προκαλώντας σπαρταριστά γέλια στο πλήθος των παρευρισκομένων!

Ο Τραμπ επαίνεσε τον Κιμ Γιονγκ Ουν, ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος κατά τη διάρκεια της θητείας του ήταν πιο αυστηρός με τον Βλαντίμιρ Πούτιν από οποιονδήποτε άλλο πρόεδρο των ΗΠΑ, επανέλαβε τους ψευδείς ισχυρισμούς του ότι «κέρδισε τις εκλογές του 2020», προέτρεψε το κόμμα του να είναι «σκληρότερο» απέναντι στην υποτιθέμενη εκλογική απάτη, έκανε υποτιμητικά σχόλια μια σειρά από εξέχοντες παράγοντες του κόμματος και αποκάλεσε την υπερθέρμανση του πλανήτη «μεγάλη φάρσα».

Ολα αυτά σε μια ομιλία 84 λεπτών σε περίπου 250 από τους κορυφαίους δωρητές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, στην οποία κυριάρχησε η εξωτερική πολιτική, οι ισχυρισμοί του ότι οι εκλογές του 2020 ήταν «στημένες» και οι… απρέπειες.

«Αν ήμουν εγώ…» Αφού δέχτηκε σφοδρή κριτική επειδή χαρακτήρισε τον Πούτιν «έξυπνο» και «λαμπρό» για τις κινήσεις του στην Ουκρανία τον περασμένο μήνα, το Σάββατο χρησιμοποίησε ένα πιο αυστηρό ύφος υποστηρίζοντας ότι ο Πούτιν δεν θα είχε ποτέ την εισβολή εάν ο ίδιος ήταν ακόμα στον Λευκό Οίκο.

Για την ακρίβεια, αφιέρωσε πολύ περισσότερο χρόνο για να επικρίνει τον Μπάιντεν παρά τον ηγέτη του Κρεμλίνου. «Γνώριζα τον Πούτιν πολύ καλά. Δεν θα το είχε κάνει. Δεν θα το είχε κάνει ποτέ», είπε ο Τραμπ.

Τι δεν είπε; Οτι ως πρόεδρος, είχε αναστείλει τη στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία πιέζοντας έτσι από το Κίεβο να ξεκινήσει δικαστική έρευνα για τις δραστηριότητες του Χάντερ Μπάιντεν, γιο του σημερινού προέδρου, στη χώρα.

Ο Τραμπ αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ομιλίας του για να επαναλάβει τους ισχυρισμούς του ότι νίκησε στις προηγούμενες εκλογές και ζήτησε από το κόμμα να είναι πιο πιστό στην υποστήριξη αυτής της θέσης. «Πρέπει να γίνουμε πολύ πιο σκληροί και έξυπνοι στις κάλπες» είπε μεταξύ άλλων, ενώ δεν έχασε την ευκαιρία να πάρει και ρεβάνς απ’ όσους δεν τον υποστήριξαν χαρακτηρίζοντας «ηλίθιο» και «διεφθαρμένο» τον Μιτς Μακόνελ, επικεφαλής του κόμματος στη Γερουσία.

Το ίδιο απαξιωτικός ήταν και για τον πρώην αντιπρόεδρο, Μάικ Πενς.

Ξανά υποψήφιος;

Το μεγάλο ερώτημα που απασχολεί πολλούς στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα – όχι πάντα για τους ίδιους λόγους – είναι το εάν σκοπεύει να θέσει υποψηφιότητα για τις επόμενες προεδρικές εκλογές. «Αναρωτιέμαι ποιος θα μπορούσε να είναι αυτός», είπε αστειευόμενος για τον εκλεκτό του κόμματος για το 2024, δίνοντας το σύνθημα στους παρισταμένους να φωνάξουν το όνομά του.

«Εχουμε ήδη κερδίσει δύο προεδρικές εκλογές», επανέλαβε αμετανόητος ο Τραμπ. «Τώρα αισθάνομαι υποχρεωμένος ότι πρέπει πραγματικά να εξετάσουμε έντονα το ενδεχόμενο να το ξανακάνουμε. Το εξετάζουμε πολύ, πολύ έντονα. Πρέπει να το κάνουμε… Πρέπει να το κάνουμε…» έλεγε ο ίδιος από το βήμα.. Μάλλον, όσοι νόμιζαν ότι ο πλανήτης ξεμπέρδεψε μια για πάντα από τον τραμπισμό, πρέπει να το ξανασκεφτούν